Все буде Україна!

Глава ООН закликав до перетворень у світовій енергетичній системі

Глава ООН закликав до перетворень у світовій енергетичній системі

24-05-2019
У XXI столітті мільярд людей по всьому світу все ще живе без електрики. З них - 500 млн. у Африці та 400 млн. у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Багато родин у сільських районах використовують для приготування їжі та обігріву традиційні джерела енергії, що призводить до забруднення повітря всередині приміщень та загибелі дев'яти мільйонів чоловік щороку.

Про це заявив Генеральний секретар ООН, виступаючи на заході, присвяченому розвитку енергетики та питанням економічного зростання, соціальної справедливості, клімату і здорового довкілля.

«Стійка енергетика - це та червона нитка, яка з'єднує всі Цілі сталого розвитку. Забезпечення населення сучасними послугами в енергетичній сфері сприятиме скороченню масштабів бідності, зміцненню продовольчих систем, підвищенню якості освіти та охорони здоров'я», - заявив Генеральний секретар ООН.

Глава ООН підкреслив, що зі збільшенням чисельності населення, потреби в екологічно чистій енергії лише зростатимуть. Він закликав всі країни світу вжити заходів для забезпечення усіх мешканців планети доступними, надійними та сучасними джерелами енергії.

«Це означає, що необхідно домагатися перелаштування світової енергетичної системи. Для задоволення потреб в електроенергії необхідно розвивати відновлювані джерела енергії, які не призведуть до забруднення довкілля й зростання викидів парникових газів до атмосфери», - підкреслив Генеральний секретар.

Джерело: ООН

Поділитися: