Все буде Україна!

Провідні нідерландські компанії готові поділитись досвідом в питаннях відновлення Каховського гідровузла

Провідні нідерландські компанії готові поділитись досвідом в питаннях відновлення Каховського гідровузла

10-11-2023
Uhe
Трагедія на Каховській ГЕС, яка сталась 6 червня, без сумніву, не залишила нікого байдужим у цивілізованому світі. Провідні фахові організації та світові компанії висловлюють свою готовність у допомозі Україні в питаннях відновлення Каховського гідровузла. Адже ми втратили не лише потужну гідроелектростанцію, а й стратегічно важливі для півдня країни запаси води, які неможливо відновити без водосховища.

Сьогодні представники Укргідроенерго провели онлайн-зустріч з Кластером з питань відновлення Каховського гідровузла, який є частиною програми уряду Королівства Нідерланди  по залученню нідерландського бізнесу до відбудови - Платформи державно-приватного партнерства у секторі водного господарства України.

Платформа є ініціативою Нідерландського агентства з питань підприємництва (RVO), яке діє під патронатом Міністерства закордонних справ Нідерландів. Цю платформу було ініційовано з метою координації організацій з державного, приватного, наукового та неурядового секторів, які бажають підтримати реконструкцію та відновлення України після російського вторгнення.

Олександр Круш, заступник генерального директора Укргідроенерго, в ході зустрічі підкреслив, що нашій країні  необхідний унікальний досвід нідерландської сторони в частині  міжнародних проєктів з водозабезпечення великих територій, зокрема, в питанні відновлення Каховського водосховища.

Сторони обмінялися поглядами на можливість поєднання зусиль і обговорили подальші кроки співпраці.

До групи Кластеру з питань відновлення Каховського гідровузла входять голландські та українські організації у сфері управління водними ресурсами та розвитку водної інфраструктури, що спеціалізуються на генеральному плануванні, провідні світові інститути з прикладних знань, інжинірингу, консалтингу, фінансового консалтингу, гуманітарній діяльності та неурядові організації.

Представники Кластеру у співпраці з Посольством Нідерландів у Києві та Посольством України в Гаазі, презентували свою діяльність та висловили бажання в активній співпраці  з українськими органами влади, які відповідають за технічні потреби відновлення Каховського гідровузла.

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: