Все буде Україна!

Робота і кар’єра в Укргідроенерго: які спеціалісти затребувані в компанії?

Робота і кар’єра в Укргідроенерго: які спеціалісти затребувані в компанії?

26-03-2020
Укргідроенерго, найбільша гідрогенеруюча компанія України, минулого року здобула чимало нагород, серед яких – дві почесні відзнаки «Роботодавець року» згідно з українським рейтингом HReformation та міжнародним – LUCA Awards. Про те, як державній компанії вдалося досягти таких успіхів та як можна потрапити на роботу в Укргідроенерго, розповів директор департаменту з управління персоналом та соціальними питаннями Андрій Борщ.

– Скільки людей працює в Укргідроенерго на сьогодні?

– Наразі в компанії працює більше 3100 співробітників. В структурі – вісім філій та апарат управління. Багато наших фахівців працюють в Укргідроенерго вже по 10-20 років. Абсолютна більшість керівних вакансій компанії закриваються саме нашими фахівцями. В першу чергу ми націлені на навчання та розвиток власних кадрів. Тому для тих, хто бажає побудувати кар’єру, в Укргідроенерго відкриваються широкі можливості.

Цікавий та промовистий факт, що у нас успішно працює понад 600 пенсіонерів. Це досвідчені фахівці, які не лише передають свій досвід молоді, але й навчаються самі. Укргідроенерго надає такі можливості, адже забезпечує участь співробітників у різноманітних тренінгах, курсах, семінарах в рамках програми "Навчання і розвиток працівників".

– Який соціальний пакет Товариство пропонує людям?

– Можу сказати без перебільшення, що ми маємо потужний соціальний блок, який включає програми медичного страхування, навчання та розвитку, відпочинку та оздоровлення. Надаємо матеріальну допомогу до народження дитини, на лікування, забезпечуємо виплати особам з інвалідністю, непрацюючим пенсіонерам та ветеранам. Співробітники та їхні діти на пільгових умовах відпочивають в пансіонатах та санаторіях. На самих філіях створені комфортні умови для праці: функціонують обладнані медичні пункти, їдальні, кімнати відпочинку, автобуси доставляють людей на роботу.

Нам є чим пишатися: за минулий рік посадові оклади і тарифні ставки усіх працівників Укргідроенерго зросли. Ми розуміємо: щоб утримати кваліфікованих фахівців, маємо зацікавити їх також і матеріально.

– Дефіцит яких кадрів сьогодні відчуває компанія?

– На даний момент значний дефіцит кадрів наявний в оперативній службі, в цеху комп’ютерних технологій та релейного захисту, що потребують висококваліфікованого інженерного та інженерно-технічного персоналу. Підготовка окремих категорій працівників на виробництві триває від 2 до 5 років, тому втрата такого фахівця суттєво впливає на окремі напрями роботи.

– Які університети готують кадри для української гідроенергетики?

– Спеціалізованих ВНЗ, що готують відповідних фахівців, нажаль, дуже мало. Спеціалістів початкового рівня гідро- та електроенергетиці готує Національний університет водного господарства та природокористування, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

– Як можна студенту потрапити на практику в Укргідроенерго?

– Це досить просто: достатньо мати бажання та навчатись у ВНЗ, що готує фахівців за профілем діяльності компанії – електроенергетика, або профілем допоміжних напрямків: економіка та фінанси, комп’ютерні технології тощо. Потрібно завітати до нас з документами, що підтверджують необхідність проходження практики, укласти договір, і все – ви практикант в ПрАТ "Укргідроенерго"! До речі, щороку близько 10-30 студентів проходять практику на наших філіях та в апараті управління.

– Чи легко молодому фахівцю без досвіду влаштуватися на роботу в Укргідроенерго?

– Ми завжди раді молодим фахівцям і в разі наявності вакансії та відповідних компетенцій у кандидата, приймаємо людину на роботу. Вчорашнім студентам можемо запропонувати позицію стартового рівня. Трудову діяльність варто починати з азів та поступово розвиватись, отримуючи спеціалізовані знання та прокачуючи компетенції.

– Гідроенергетика – складна «наука»! Як проходить перший рік молодого фахівця в Укргідроенерго?

– Починаючи роботу в компанії треба розуміти, що перший рік роботи – один з найважчих етапів. Беручи це до уваги та виходячи зі своїх можливостей, Укргідроенерго забезпечує належний рівень заробітної платні на старті – не менше 10 тис. грн, медичний страховий захист та допомогу на оздоровлення. Поряд з тим, за молодим фахівцем обов’язково закріплюється наставник, працівник регулярно направляється на курси та семінари, що дозволяє йому швидше оволодіти необхідними навикам та знаннями.

Не можу обіцяти, що буде легко, але поряд завжди будуть досвідчені професіонали, що навчать, підкажуть та прийдуть на допомогу.

Запрошуємо в наш дружній колектив!

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: