Все буде Україна!

«Робота в гідроенергетиці – це  моє життя»

«Робота в гідроенергетиці – це  моє життя»

05-04-2023
Серед фахівців інженерно-технічного спрямування професія геодезиста ціниться дуже високо. Що таке геодезія і який саме  комплекс заходів виконується фахівцем перед початком та після  будівництва споруд, розповідає інженер другої  категорії Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС Ніна Дем’янова, у якої за плечима сорок років стажу у цій складній та водночас дуже цікавій професії.

У кожного в житті настає момент коли потрібно зробити важливий вибір: обрати професію. В цьому плані вибір Ніни Олексіївни був очевидний.  Адже ще за шкільних років її надихав приклад старшої сестри, яка здобувала цю спеціальність та дядька, який  вже працював геодезистом на Дніпровський ГЕС.    

«Коли мене запитали: куди будеш вступати? Я з впевненістю відповіла - на факультет геодезії. Мене відразу зацікавила ця професія. Тому без особливих вагань подала документи і без екзаменів була зарахована на навчання до Запорізького гідроенерготехнічного технікуму»,-  розповідає  Ніна Олексіївна.

Після успішного завершення навчання проходила практику на різних станціях. Завдяки отриманим знанням    Ніна Дем‘янова вміло робить заміри за допомогою спеціального високоточного цифрового приладу «Нівелір». Знімає показники з геодезичних міток, які потім віртуозно вираховує за складними формулами, з легкістю читає надскладні геодезичні креслення гідротехнічних споруд і вже не уявляє себе без улюбленої роботи на свіжому повітрі.

«Працювали та постійно спілкувалися з різними фахівцями від яких отримали безцінний досвід для майбутньої роботи. Кращим студентам пропонували залишатися. Але в мене завжди була мрія працювати в столиці. Тому отримавши направлення на роботу на Київську ГЕС, я дуже зраділа», - ділиться Ніна Олексіївна.

Приїхавши в маленьке містечко Вишгород та потрапивши вперше на станцію було багато різних думок щодо нової роботи. Завдяки підтримці колег молода фахівчиня швидко освоїлася. І таке спочатку непривітне містечко стало найріднішим. Тут жінка познайомилась з майбутнім чоловіком.  З яким створили сім’ю  та виховали двох прекрасних дітей. Син Ніни  нині також працює на станції.

«Гідроенергетика - це моє життя. Це я особливо розумію зараз. Адже нині наша роль на варті енергетичного тилу, як у гвинтиків, щоденною роботою наближати Перемогу», - наголосила Ніна Олексіївна.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: