Все буде Україна!

Сергій Шляга: За роки роботи ДніпроГЕС став моєю другою рідною домівкою

Сергій Шляга: За роки роботи ДніпроГЕС став моєю другою рідною домівкою

02-06-2023
Продовжуємо розповідати про роботу фахівців в гідроенергетичній галузі. Сьогодні наша розповідь про провідного інженера ЦКТРЗ Дніпровської ГЕС Сергія Шлягу.

Одразу впадає в очі назва цеху, де працює Сергій. Велика абревіатура як суцільна загадка.

Тож розповідаємо «ЦКТРЗ» - це цех комп’ютерних технологій релейного захисту та зв’язку філії. Цей підрозділ забезпечує безаварійну роботу закріпленого обладнання гідростанції. 

Безпосередньо  Сергій відповідає за цілу низку високотехнологічного обладнання: контролери систем керування гідроагрегатами та підстанцій 154кВ/330кВ і власних потреб; системи збудження та схеми живлення гідроагрегатів та іншого.

«Затамував подих від захоплення, коли побачив цю велич», - саме так описує Сергій свої емоції від першого відвідування Дніпровської ГЕС.

До речі, на станцію Сергій Шляга прийшов працювати інженером у 1995 році одразу зі студентської лави Запорізького технічного університету. І вже 28 років працює в енергетиці.

«За роки роботи ДніпроГЕС став моєю другою рідною домівкою. Навіть не міг уявити, що по славетній, величній гідроелектростанції будуть завдаватись ракетні удари і я буду свідком цього. Однак, я впевнений, ми непереможні, за нами Бог та ЗСУ», - розповідає Сергій.

 

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Поділитися: