Все буде Україна!

Сформовано склад басейнової ради Нижнього Дніпра

Сформовано склад басейнової ради Нижнього Дніпра

19-12-2018
18 грудня у м. Нова Каховка відбулись установчі збори представників зацікавлених сторін щодо формування складу басейнової ради Нижнього Дніпра, участь у яких взяли 60 представників із різних галузей.

Серед присутніх: водокористувачі, представники науки та освіти, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у межах суббасейну Нижнього Дніпра, посадові особи центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з восьми областей України.

На зборах було сформовано склад басейнової ради, обрано її голову та секретаріат, схвалено проект Положення про басейнову раду Нижнього Дніпра та регламент її роботи.

До складу ради увійшли представники ПрАТ «Укргідроенерго»: провідний фахівець відділу взаємодії з органами влади та громадами апарату управління компанії Оксана Гуляєва та директор філії «Каховська ГЕС імені П. С. Непорожнього» Олег Пащенко.

Створення басейнової ради сприятиме забезпеченню інтегрованого управління водними ресурсами у межах території суббасейну Нижнього Дніпра, співпраці центральних та місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій у використанні й охороні вод, а також відтворенні водних ресурсів.

Басейнова рада Нижнього Дніпра має на меті стати тим консультативно-дорадчим органом, у межах діяльності якого будуть напрацьовуватися та реалізовуватися шляхи вирішення екологічних проблем у межах суббасейну Нижнього Дніпра. Суббасейн Нижнього Дніпра охоплює територію Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської, Запорізької, Кіровоградської, Харківської, Донецької та Полтавської областей.

Довідка:

Площа суббасейну Нижнього Дніпра складає 87091 км2, що становить 14,4 % від площі України. Протяжність р. Дніпро у межах суббасейну Нижнього Дніпра становить приблизно 400 км.

До суббасейну Нижнього Дніпра входять три водосховища Дніпровського каскаду – Кам’янське, Дніпровське та Каховське. Суббасейн Нижнього Дніпра є унікальним тим, що саме у Херсонській області, Дніпро ділиться на рукави та утворює велику дельту, впадаючи у Дніпровсько-Бузький лиман та Чорне море.

Фотогалерея

Поділитися: