Все буде Україна!

Швейцарська Nant de Drance за перший рік роботи згенерувала 950 ГВт-год електроенергії

Швейцарська Nant de Drance за перший рік роботи згенерувала 950 ГВт-год електроенергії

12-07-2023
На початку липня гідроакумулююча електростанція Nant de Drance відзначила першу річницю успішної експлуатації. Станція потужністю 900 МВт відіграє важливу роль у стабілізації електромереж Швейцарії та Європи загалом, в управлінні нестабільною генерацією сонячної та вітрової енергії, що має мінливий характер. За останній рік станція продемонструвала високу надійність, що дозволило їй ефективно адаптуватися до ринкових коливань.

Як повідомляє  Waterpowermagazine, з моменту введення в експлуатацію гідроакумулююча електростанція Nant de Drance працює надійно, перевершуючи очікування. Успішні показники можна пояснити ретельною увагою під час введення в експлуатацію складного та високопродуктивного обладнання.

Надійність станції дозволяє їй швидко реагувати на зміни на ринку електроенергії. У періоди профіциту електроенергії вода перекачується з нижнього водосховища, Emosson, до верхнього водосховища Vieux Emosson. І навпаки, коли попит на електроенергію перевищує її виробництво, накопичена у верхньому водосховищі вода спрацьовується через турбіни.

Амеде Мюрізьє, голова ради директорів Nant de Drance, підтверджує, що станція виконує свою роль у стабілізації електромережі та сприяє підвищенню безпеки електропостачання.

З моменту введення в експлуатацію ГАЕС виробила близько 950 ГВт-год електроенергії. Ці цифри відповідають прогнозованому коефіцієнту корисної дії гідроакумулюючих станцій на рівні 80%.

Nant de Drance залишається відданою впровадженню заходів з екологічної компенсації у співпраці з громадськими організаціями та органами влади. Такі ініціативи, як залучення початкової школи Сальвану до боротьби з інвазійними рослинами та оцінка компенсаційних заходів у різних місцях, демонструють її екологічну відповідальність.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Waterpowermagazine

Поділитися: