Все буде Україна!

Скидні витрати з Дністровського водосховища забезпечують рівномірний пропуск весняного паводку на Дністрі

Скидні витрати з Дністровського водосховища забезпечують рівномірний пропуск весняного паводку на Дністрі

11-04-2023
Директор Дністровської ГЕС Вячеслав Клим долучився до обговорення питань розвитку рибного господарства у регіоні за участі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні, голови Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка, представників місцевої влади та фахівців екологічної сфери.

Зокрема, учасники заходу говорили про важливість затвердження на місцевому рівні програм у цій сфері та реформу рибної галузі.

Серед нововведень – створення єдиної державної електронної системи управління рибною галуззю «Є-риба», встановлення санітарних вимог до рибоприймальних пунктів, посилення контролю за виловом риби, що сприятиме відновленню рибної галузі.

«Збільшення надходжень до бюджетів - один з пріоритетів нашої  роботи. Адже завдяки цьому зможемо ще більше допомагати нашим захисникам. Ми підтримуємо цю реформу і готові всіляко сприяти її реалізації у нашому регіоні», - зазначив голова Чернівецької ОВА.

Присутні також обговорили перспективи будівництва риборозплідного комплексу в Чернівецькій області. Йшлося й про вирощування водних біоресурсів на Дністровському водосховищі.

«Завдяки скидним витратам з Дністровського водосховища забезпечується рівномірний пропуск весняного паводку на Дністрі, що мінімізує негативний вплив на прилеглі до річки території та на нерест риби. Паводкова ситуація та скидні витрати із Дністровського водосховища обговорюються на засіданнях робочої групи Міжвідомчої комісії при Державному агентстві водних ресурсів України та встановлюються її рішенням, з урахуванням  екологічних та санітарних вимог», - наголосив Вячеслав Клим.

Пресслужба Дністровьскої ГЕС

Фото: Чернівецька ОВА

Фотогалерея

Поділитися: