Все буде Україна!

Сьогоднішній день єднає, а вірніше, зшиває українців у одну велику родину

Сьогоднішній день єднає, а вірніше, зшиває українців у одну велику родину

18-05-2023
Вишиванка - це унікальний символ згуртованості та єдності, оберіг та захист, який увібрав до своїх візерунків нашу ідентичність і віру.

Стібок зa стібком, кропітка праця, втомлені очі і руки: так народжується цей скарб, так крок за кроком ми йдемо до нашої перемоги, гартуючи непереможну націю.    

«Це моя нова вишиванка. Вона дуже дорога моєму серцю. Її вишивала моя мама. Для мене вишиванка - оберіг. В майбутньому я планує передати її своїм дітям», - розповідає співробітниця Укргідроенерго Світлана.

«Вишиванка вишивається, щоб захищати. Особливо для дітей. Зараз це оберіг для усіх українців. Наша духовна броня», – наголошує Володимир.

«Пишаюсь, що ми зберігаємо традиції в компанії. У часи війни особливо важливо підтримувати патріотичні настрої.

Я й сама люблю вишивати, але сорочка – дуже важка і кропітка робота, може, колись наважусь, але поки що, це лише хобі і вишиваю тільки картинки. Самостійно також вишила весільний рушник. Вважається, що в орнаменті закодована доля сім’ї», – поділилась фахівчиня однієї з філій Укргідроенерго.

Саме завдяки нашим найкращим Збройним силам України гідроенергетики розкошували у сонячних променях травневої днини і вишиваних барвах найрізноманітніших рукотворів з нагоди Міжнародного дня вишиванки.

Тому у цей день співробітники Дністровської ГАЕС вшанували памʼять загиблих новодністровців та відвідали міський і Коболчинський музеї, доторкнувшись до таїни прабатьківських скарбів.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: