Все буде Україна!

Світлана Храпова: Укргідроенерго за гендерний баланс в енергетиці

Світлана Храпова: Укргідроенерго за гендерний баланс в енергетиці

04-03-2021
«Жінки в енергетиці 2021: Пріоритети на шляху до покращення різноманіття та інклюзивності в контексті пандемії» - такою була тема цьогорічного круглого столу, який щорічно організовує Проєкт енергетичної безпеки USAID.

Участь у обговоренні взяли представники міністерств, НКРЕКП, державних енергогенеруючих компаній, молодіжних та громадських організацій та асоціацій, жіночого енергетичного клубу.

Варто зазначити, що Проєкт енергетичної безпеки USAID вже втретє організовує професійне обговорення із залученням експертів та експерток енергетичної галузі, метою яких є привернення уваги громадськості до проблем, з якими стикаються жінки в енергетичній галузі, а також висвітлення ролі й значущості жінок для енергетики.

Цьогоріч учасники обговорювали питання посилення ролі жінок у секторі енергетики під час пандемії, а також пріоритети покращення особистісного різноманіття та зменшення гендерної уразливості в секторі енергетики. До обговорень цих питань долучилась і заступниця генерального директора з економіки та фінансів ПрАТ «Укргідроенерго» Світлана Храпова. Під час засідання Світлана висловила думку щодо ролі жінки в енергетиці в цілому, і в Укргідроенерго зокрема, в умовах пандемії. Також заступниця генерального директора розповіла про безпрецедентні заходи, які були здійснені керівництвом компанії для захисту працівників від COVID та про умови праці жінок компанії в цей нелегкий час.

«В енергетичному секторі України кількість жінок у робочих колективах зростає, незважаючи на гендерні стереотипи.Укргідроенерго за гендерний баланс в енергетиці! Звісно, що більша частина співробітників компанії – чоловіки. Це зумовлено специфікою діяльності Товариства. Проте у компанії прийнята рівна ставка заробітної плати для чоловіків і жінок. Ми дотримуємось принципу рівних кар’єрних можливостей. Звісно, що пандемія внесла свої корективи і плинула на зайнятість та рівень доходів чоловіків та жінок в Україні. Проте Укргідроенерго протягом усього часу здійнювало і продовжує здійснювати усі виплати співробітникам, адже люди – це наш пріоритет. Також зазначу, що з метою популяризації теми гендерної рівності в компанії реалізуються тренінги та семінари. Так, до прикладу, в Укргідроенерго був реалізований тренінговий модуль, учасниками якого стали керівники філій компанії, під час якого обговорювали проблем, пов’язаних з забезпеченням рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків, як в українському суспільстві загалом, так і в гідроенергетиці, зокрема», - підкреслює Світлана Храпова.

В свою чергу експертка USAID Юлія Галустян окремо відзначила високий рівень гендерної культури, реалізований в Укргідроенерго, а також висловила задоволення від спілкування з чоловіками-керівниками філій-гідроелектростанцій, які продемонстрували високий рівень гендерної свідомості.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго та USAID: разом до енергетичної безпеки України

В Укргідроенерго обговорили питання гендерної рівності та недискримінації

Укргідроенерго взяла участь у презентації освітнього буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці»

Фотогалерея

Поділитися: