Все буде Україна!

Укргідроенерго взяла участь у презентації освітнього буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці»

Укргідроенерго взяла участь у презентації освітнього буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці»

27-11-2020
Андрій Борщ, директор департаменту з управління персоналом та соціальними питаннями Укргідроенерго, представив компанію під час презентації освітнього проєкту профорієнтаційного розвитку дітей та молоді у сфері енергетики.

Буклет та уроки розроблені в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ). Партнерами Карти професій в енергетичній сфері стали провідні українські енергетичні компанії, серед яких і Укргідроенерго.

Під час презентації представники енергетичних компаній з усієї України розповідали про перспективність галузі енергетики в Україні, найважливіші стереотипи, з якими стикаються, та про свої міркування щодо вибору майбутньої професії молоддю.

«Енергетика і, в тому числі, гідроенергетика – є однією з найпрестижніших галузей для працевлаштування молоді. Саме гідроенергетика зараз активно розвивається: ми модернізуємо свої об’єкти, впроваджуємо нові технології. Гідроенергетика на сьогоднішній день у всьому світі відповідає потребам людей, адже наша енергія створюється з води, тобто є екологічно чистою», – розповів під час свого виступу на презентації Андрій Борщ.

Для Укргідроенерго участь у такому проєкті є одним із напрямів роботи у частині реалізації Стратегії корпоративної соціальної відповідальності, адже компанія активно розвиває соціальне партнерство. Товариство залучає молодь до роботи у сфері гідроенергетики, адже важливо формування кадрового резерву, який є запорукою майбутнього ефективного розвитку підприємства. Одним із напрямів у цьому питанні є регулярне проведення ознайомчих візитів на станції компанії для підростаючого покоління. Такі візити допомагають школярам та школяркам зробити важливий вибір - обрати майбутню професію з урахуванням всіх їх здібностей, потреб і бажань. Наші станції також відвідують студенти та студентки профільних вишів. Тимчасово, в умовах епідемії, екскурсії філіями Укргідроенерго призупинено, але фахівці Товариства готові надати онлайн усі відповіді на запитання про гідроенергетику від охочих.

«Гідроенергетика дає широкі можливості для реалізації у професії. Дає можливість не лише дізнатися про нові технології, але й допомогти їх впровадженню. Варто відзначити й те, що заробітна плата в енергетиці є однією з найвищих у країні. В Укргідроенерго ми також намагаємося дотримуватися конкурентної заробітної плати. Крім того, в нашій компанії діє велика кількість соціальних програм», – додав Андрій Борщ.

Буклет містить історії успіху фахівців та фахівчинь, які вже побудували свою кар’єру в енергетиці, та чиї історії можуть надихнути майбутніх молодих енергетиків України. Корисними для молоді стануть і посилання на різноманітні профільні інформаційні ресурси з переліком можливостей професійного росту, описами освітніх програм та посиланнями на онлайн-курси. З буклета молодь також може дізнатися про подальший розвиток сектору та інновації.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Робота і кар’єра в Укргідроенерго: які спеціалісти затребувані в компанії?

Олександр Круш: Нuman-centered - основа філософії бізнесу Укргідроенерго

Фінансове збалансування ринку електроенергії – головний пріоритет Міністерства енергетики

Поділитися: