Все буде Україна!

В Укргідроенерго обговорили перспективи реконструкції гідротехнічних споруд ДніпроГЕС

В Укргідроенерго обговорили перспективи реконструкції гідротехнічних споруд ДніпроГЕС

01-12-2020
30 листопада фахівці Укргідроенерго взяли участь у технічній нараді, присвяченій обговоренню науково-технічної роботи «Обґрунтування необхідності розробки ТЕО реконструкції гідротехнічних споруд ДніпроГЕС для продовження терміну їх експлуатації», виконаної ПрАТ «Укргідропроєкт» в 2019 році.

Мета роботи – комплексний аналіз стану гідротехнічних споруд флагмана української гідроенергетики, а також вибір і обґрунтування доцільного варіанту їх реконструкції.

Презентуючи роботу, заступник технічного директора ПрАТ «Укргідропроєкт» Вадим Галат зазначив, що над нею колектив проєктувальників працював тривалий час і вона увібрала в себе дані багаторічних спостережень та науково-дослідних вишукувань.

«Це – фундаментальна робота, яка складається з чотирьох розділів. Перший – «Обґрунтування необхідності виконання робіт». В ньому описано стан споруд, особливості їх експлуатації, відбиті результати попередніх досліджень. Другий розділ має назву «Допоміжні та технічні матеріали», де зібрана уся необхідна технічна документація, напрацьована нашими фахівцями.  Над третім розділом «Технічне завдання на проєктування» ми працювали з залученням субпідрядних організацій. Ми зробили низку необхідних досліджень і на основі цього склали технічне завдання для реконструкції гідроспоруд. І, нарешті четвертий розділ «Визначення очікуваної вартості проведених робіт» містить фінансову інформацію. Хотів би зазначити, що дана робота багато в чому унікальна», - зазначив він.

Після презентації роботи відбулося її обговорення, за результатами якого було прийнято рішення про її підтримку.

Нагадаємо, в 2019 році представники Міжнародної комісії великих гребель (ICOLD) проінспектували стан гідротехнічних споруд Дніпровської ГЕС та дійшли висновку, що конструкції греблі перебувають у працездатному стані, втім для продовження терміну їх експлуатації необхідна реконструкція.

Представники Українського інституту сталевих конструкцій ім. В. М. Шимановського, обстеживши конструктиви мостового переходу через греблю ДніпроГЕС встановили, що вони потребують невідкладного капітального ремонту за умови повного закриття руху мостом.

Як повідомлялося раніше, компанія Укргідроенерго планує масштабну реконструкцію ДніпроГЕС для продовження терміну її експлуатації на 50 років.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

На ДніпроГЕС завершено роботи з монтажу статора генератора ГА №3 

Дніпровська ГЕС: реконструкція флагмана української гідроенергетики триває 

ДніпроГЕС – енергетична опора Запоріжжя

 

Фотогалерея

Поділитися: