Все буде Україна!

Масштабна реконструкція дасть можливість продовжити термін експлуатації ДніпроГЕС на 50 років

Масштабна реконструкція дасть можливість продовжити термін експлуатації ДніпроГЕС на 50 років

15-10-2019
Компанія Укргідроенерго через два роки планує масштабну реконструкцію флагмана української гідроенергетики – ДніпроГЕС. Про це під час візиту до Запоріжжя заявив генеральний директор компанії Ігор Сирота.

За словами очільника найбільшої гідрогенеруючої компанії країни, серед пріоритетів діяльності Товариства – подовження термінів експлуатації найстарішої української гідроелектростанції на 50 років.

«Ми разом з нашими іноземними партнерами проводимо технічну експертизу і потім будемо приймати рішення, яких заходів нам необхідно вжити, аби продовжити термін експлуатації греблі на 50 років», - заявив Ігор Сирота.

Разом з тим, генеральний директор Укргідроенерго зауважив, що наразі ведуться роботи з обстеження мостового переходу через греблю ДніпроГЕС.

«Технічне обстеження, яке буде зроблене упродовж наступного року, ляже в основу проєктної документації - який саме мостовий перехід має бути. Консольного типу, яким він є сьогодні, напевно він вже не буде. Більшість проєктантів, які вивчають цей мостовий перехід, вбачають його двохярусним. Восьмиметрова виносна консоль, враховуючи потік важковагового транспорту, руйнує опорні бички. Тому залишати міст у тому вигляді, в якому він є, небезпечно», - зазначив Ігор Сирота.

Нагадаємо, у Запоріжжі завершено ремонт проїжджої частини мостового переходу через греблю ДніпроГЕС, який тривав упродовж двох останніх місяців. Для руху транспортних засобів відтепер відкрито усі чотири смуги.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: