Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулась презентація з питань аналізу ринків електроенергії у Європі

В Укргідроенерго відбулась презентація з питань аналізу ринків електроенергії у Європі

16-10-2019
Днями до апарату управління ПрАТ «Укргідроенерго» завітали представники компанії «Аrgus», що спеціалізується на аналізі ринків за різними видами товарів (зокрема газу, електроенергії) та ціноутворення для учасників цих ринків.

На зустрічі було презентовано можливості компанії «Аrgus» щодо висвітлення особливостей функціонування ринку електричної енергії Європи та України, формування статистичної інформації та аналітичних звітів щодо роботи учасників ринків електроенергії.

Під час зустрічі в апараті управління Укргідроенерго представники компанії «Аrgus» ознайомили українських фахівців із особливостями підходів до аналізу ринків електроенергії та формування аналітичної інформації щодо цінових показників на цих ринках.

«Argus всебічно висвітлює ринок електричної енергії: від цін на світовому ринку до аналітичних оглядів і даних про фундаментальні ринкові фактори», - зауважила представниця Аrgus Елеонора Грін.

Вона розповіла про основні підходи при оцінці ринку електроенергії і визначення індикативних цін для учасників ринку на прикладі угорського ринку електричної енергії.

«Учасники галузі довіряють котируванням цін на енергоносії, що видають наші аналітики.  Компанії по всьому світу використовують дані Argus для аналізу та управління ризиками при укладанні угод на спотовому ринку і за довгостроковими контрактами, а також для стратегічного планування», - зауважив під час презентації віце-президент компанії «Аrgus» Метью Монтевердею.

У ході зустрічі гідроенергетики ставили чимало питань, зокрема і щодо оцінки нового ринку електроенергії в Україні та ціноутворення на ньому. Фахівці Укргідроенерго відзначили, що зустріч була корисною з точки зору  ознайомлення з європейською практикою формування індикативних цін на ринку електроенергії.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: