Все буде Україна!

Відремонтований мостовий перехід через греблю ДніпроГЕС повністю відкрито для руху транспорту

Відремонтований мостовий перехід через греблю ДніпроГЕС повністю відкрито для руху транспорту

15-10-2019
У Запоріжжі завершено ремонт проїжджої частини мостового переходу через греблю ДніпроГЕС, який тривав упродовж двох останніх місяців. Для руху транспортних засобів відтепер відкрито усі чотири смуги.

14 жовтня об’єкт відвідав голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок разом з представниками Запорізької міськради та керівництвом ГУ Нацполіції у Запорізькій області, аби на власні очі пересвідчитись у якості виконаних робіт.

На мостовому переході повністю замінено асфальтове покриття, проведено армування між бичками №3-4, виконані роботи з посилення бетонних плит перекриття прогонних конструкцій 1932 року металічними листами з фіксуванням анкерами, а також посилено балки біля деформаційного шва №11. 

«Було знято все асфальтове покриття по мостовому переходу. Були укріплені бетонні та металеві конструкції, були посилені плити з виявленою поздовжньою тріщиною. Проектний інститут розробив нам проектну документацію і ми виконали всі роботи, які дозволять безпечно експлуатувати міст упродовж 2-3 років», - зазначив під час доповіді генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

За словами очільника Укргідроенерго, вартість виконаних робіт становить близько 100 мільйонів гривень. Роботи виконувались власним коштом підприємства.

«Хочу наголосити, що жодної копійки бюджетних коштів на ремонт мостового переходу ми не витратили. Це кошти компанії, які ми, враховуючи нагальну потребу ремонту дорожнього полотна, перерозподілили з інших наших об’єктів, які не були такими критично важливими», - зауважив він.

Разом з тим, Ігор Сирота наголосив на необхідності обмеження руху важковагового транспорту через греблю ДніпроГЕС після виконання ремонтних робіт.

«Ми отримали листа від двох інститутів щодо заборони проїзду для великовантажних авто. Для міського транспорту, легкового, негабаритного транспорту гребля відкрита, але було прохання контролювати обмеження для вантажівок, вагою більше 12 тон. Перша смуга (з боку верхнього б'єфу) - для руху автобусів, тролейбусів, друга смуга - легкові авто, третя смуга - громадський транспорт, четверта - легковий. При такій організації руху гребля відпрацює два роки. За цей час необхідно побудувати першу чергу мостових переходів», - заявив Ігор Сирота.

В свою чергу, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок подякував за своєчасне виконання ремонту автодорожнього полотна через греблю ДніпроГЕС та пообіцяв взяти під особистий контроль обмеження руху важковагового транспорту мостовим переходом.

«Мешканці міста оцінять ту роботу, яку ви зробили. Це зніме напруження з нашим рухом. В нас була вже нарада з поліцією. Ми прийняли рішення, і міські депутати його підтримали, - на ДніпроГЕСі заборонити рух важковагового транспорту. Я особисто доручаю поліції слідкувати за цим цілодобово. Нам дуже потрібно, щоб наша гребля була в належному стані, щоб зберігалося асфальтове полотно. Також ми беремо на себе зобов’язання зрушити з місця будівництво мостових переходів», - заявив Віталій Туринок.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: