Все буде Україна!

Технік-механік, який отримав диплом спеціаліста електричних систем і мережі, а на додачу став менеджером-економістом

Технік-механік, який отримав диплом спеціаліста електричних систем і мережі, а на додачу став менеджером-економістом

19-02-2024
15:30
Дністровська ГАЕС
Саме так коротко можна викласти трудовий шлях майстра І групи дільниці з обслуговування трансформаторів тависоковольтного обладнання електричного цеху Дністровської ГАЕС Сергія Корзюка, на очах якого ріс і рідний Новодністровськ, і каскад Дністровських ГЕС та ГАЕС. 

Розпочавши професійний шлях у 1997 році електромонтажником на одному з підприємств, згодом брав безпосередню участь, уже в якості майстра електромонтажної бригади, у монтажі та підготовці до пуску ГД №№ 2 і 3 на Дністровській ГЕС-2 (нині – ПрАТ «НижньодністровськаГЕС»). А далі Сергій удосконалював набуті професійні навички на різних посадах у різних підприємствах, аж поки доля не повернула його спочатку на Дністровську ГЕС, а з 2008 року – на Дністровську ГАЕС. 

Навчатися я любив завжди, – зізнається Сергій. – Тож за цей час встиг здобути другу вищу освіту, отримавши кваліфікацію «менеджер-економіст».

На сьогодні, маючи за спиною 26 років загального стажуроботи, понад 17 з яких – в Укргідроенерго, СергійГригорович керує персоналом дільниці з обслуговування трансформаторів та високовольтного обладнання електричного цеху. Забезпечує на високому рівні поточні ремонти основного та допоміжного обладнання, відновлювальні, високовольтні випробування. 

«Вважаю електроцех своєрідною серцевиною об’єкта, адже будь-яке обладнання «оживає» завдяки професіоналам-електрикам! Упевнений, що у кожній сфері повинні працювати спеціалісти вищого рівня, а на такій станції, як наша, – безумовно! Тож своєчасність і якість проведення усіх електроробіт та ремонтів гідроагрегатів зокрема є гарантією надійної роботи об’єкта в цілому», - каже Сергій. 

За час роботи на Дністровській ГАЕС Сергій Григорович –безпосередній учасник відновлювальних, монтажних та будівельних робіт по КРПЕ-330кВ, монтажних та налагоджувальних робіт на блочних трансформаторах,прокладання екранованого струмопроводу, заповнення водоприймача та водовипуску, збирання та монтажних робіт основних вузлів і всього пускового комплексу гідроагрегатів.

Тепер у його життєвому календарі, як і усіх українців, особливим болем відлунює дата 24 лютого 2022 року, світанок якої приніс страх, невідомість, біль і постійні спроби усвідомлення повномасштабного вторгнення ворога. Однак згодом родина прийняла рішення залишатися разом і продовжувати жити і працювати в Україні. Ворожий приліт на станцію 31 жовтня 2022-го він згадує одним словом – жах.Адже все стосувалося саме підпорядкованого його дільниці обладнання. Тож побачене у той день сприйняв не просто поглядом, а з чималим болем душі, і навіть не йняв віри, що колись вдасться пройти нелегкий шлях відновлення. 

Але перші емоції довелося зібрати в кулак і разом з усіма колегами, крок за кроком, виконувати все можливе та неможливе, аби відновлювати пошкоджене обладнання і забезпечувати надійність роботи об’єднаної енергосистеми України.

Трудові здобутки Сергія Корзюка гідно відзначено: з нагоди Дня енергетика України у грудні 2023 року було врученограмоту Міністерства енергетики України. Ця відзнака вдало доповнила низку попередніх: у минулі роки за вагомі трудові здобутки С. Г. Корзюк був нагороджений Почесною грамотою Чернівецької обласної організації Профспілки енергетики та електротехнічної промисловості, подяками ПрАТ «Укргідроенерго» та Міністерства енергетика України.

А найбільшою мрією, як і для всіх українців, для Сергія залишається мир і воля на рідній українській землі: щоби щасливо ростити з дружиною сина, наполегливо плекаючи рідну мову; щоби натхненно працювати, відновлювати і спільно з усіма творити історію Дністровської ГАЕС.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

 

Поділитися: