Все буде Україна!

Традиція єднання

Традиція єднання

24-01-2022
Україна відзначила 103 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки - День Соборності України! Традиційно до заходів з нагоди свята долучились гідроенергетики.

Проголошення  Акту злуки двох республік  традиційно відзначають, утворивши «живий ланцюг».  Вперше українці утворили його  у 1990 році. Тоді 450 тисяч осіб взялися за руки та з’єднали Івано-Франківськ, Львів та Київ. Традиція прижилася і люди щороку влаштовують флеш-моби та акції, прагнуть виділитись поміж інших.

У Запоріжжі  свято Соборності співпало з відкриттям  проїзду верхньої частини вантового мосту. Наразі від стану Запорізьких мостів залежить майбутня реконструкція автодорожнього переїзду, через гідротехнічні споруди філії “Дніпровська ГЕС”.

На довгоочікуване відкриття мосту приєдналось багато людей, до свята долучились і працівники філії “Дніпровська ГЕС”. Традиційно у це свято відбулась акція «живий ланцюг», минулого року люди йшли ланцюгом по греблі ДніпроГЕС , але цього разу традиційна акція відбулась на відкритті верхньої частини вантового мосту.  Тримаючи у руках блакитно-жовту стрічку люди утворили найдовший «живий ланцюг» в Україні.

«Ми шануємо всі українські традиції. Беремо участь в акціях. Приємно, що впевненими кроками ми йдемо до реконструкції наших об’єктів. Від стану яких залежить не тільки безпосередньо наша робота, а й можливість швидко переїзджати з однієї частини міста в іншу», - каже директор Дніпровської ГЕС Віктор Кучер.

 Гідроенергетики Канівської ГЕС також  долучилися до урочистостей з нагоди свята, яке символізує духовне єднання українських територій. Урочисто поклали квіти до пам’ятних знаків Героїв України В’ячеславу Чорноволу  та Олекси Гірника, Героям Небесної Сотні, Захисникам України та до могили Тараса Шевченка. 

«Ця подія стала однієї з ключових для українців - вперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави, об’єднався наш український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну  мову, багату духовну культуру, політично та економічно сильну державу. Я щасливий, що народився на такій чудовій, багатій, мальовничій землі,  бо Україна – це мати, яку не вибирають, це наше минуле, сьогодення і майбутнє. Такі заходи потрібні, щоб показати всім силу нашого духу. Ми українці, були, є, і будемо єдиною нацією.», - промовив директор Канівської ГЕС Василь Гринь.

Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої̈ спільної̈ праці та взаємодії̈ в сучасній̆ Україні. До цього прагнуть в компанії Укргідроенерго. Співпрацюють з громадами, мешканцями міст присутності та щодня роблять свій внесок для підтримки Соборної та енергонезалежної держави.  

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

6,8 млрд грн Укргідроенерго сплатило у 2021 році до бюджету 

Кабмін затвердив фінансовий план Укргідроенерго на 2022 рік

Канівська ГЕС: у 2021 році згенеровано 800 млн кВт⋅год електроенергії

Фотогалерея

Поділитися: