Все буде Україна!

У 2020 році у Франції частка «зеленої» енергетики перевищила 25%. Зростання забезпечили вітрові та гідроелектростанції

У 2020 році у Франції частка «зеленої» енергетики перевищила 25%. Зростання забезпечили вітрові та гідроелектростанції

24-02-2021
Відновлювані джерела енергії торік більш ніж на чверть забезпечили потреби Франції в електриці. Частка «зеленої» енергетики на ринку зросла майже до 27%.

Про це повідомляє французька новинна радіостанція RFI з посиланням на звіт Синдикату відновлювальної енергетики (SER), національного оператора високовольтних мереж (RTE) та компанію Enedis, яка є дистриб’юторським підрозділом французького енергогіганта EDF.

Як йдеться у звіті, у 2020 році частка відновлювальних джерел енергії на французькому ринку зросла майже на 4% – до 26,9% з 23%, які спостерігалися у 2019-му.

Обсяги виробництва у відновлювальній енергетиці збільшилися на понад 10% – до історичного показника 120,7 терават. Зростання забезпечили в основному вітрові (+17,3%) та гідроелектростанції (+9,3%).

Гідроенергетика, як і раніше, залишається лідером серед відновлюваних джерел енергії Франції, зазначається у звіті.

Перспективні напрямки – наприклад, морська вітрова енергетика – розвиваються з відставанням від європейських країн, які є лідерами «зеленої» енергетики. Перший парк прибережних вітрових електростанцій поблизу Сен-Назера почне працювати лише у наступному році.

До 2024 року  у Франції заплановано пуск ще одного офшорного парку (64 станції загальною потужністю майже 450 МВт) поблизу Кальвадосу. У 2023-му в Нормандії може запрацювати парк з 70 морських вітряних генераторів.

Попри бурхливий розвиток відновлювальних джерел енергії, приблизно 70% потреби країни в енергоспоживанні стабільно забезпечують атомні електростанції.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Тільки факти: як розвивається гідроенергетика у Європі 

Європейський досвід управління річками на прикладі Рейну 

Гідроенергетика – важлива частина енергетичного сектору Європи

 

Поділитися: