Все буде Україна!

У США анонсували виділення майже $600 млн на модернізацію та розвиток гідроенергетики

У США анонсували виділення майже $600 млн на модернізацію та розвиток гідроенергетики

15-05-2023
В рамках програми «Інвестиції в Америку» Міністерство енергетики США оголосило про виділення майже 600 мільйонів доларів на модернізацію гідроелектростанцій та розвиток морської енергетики по всій країні.

Як повідомляє Water online, наразі Міністерство приймає заявки на участь у програмі «Стимули для підтримки та розвитку гідроенергетики», яка забезпечить до 554 млн доларів США у вигляді стимулюючих виплат, що фінансуються за рахунок двопартійного закону про інфраструктуру для підтримки та розвитку гідроенергетичних об'єктів.

Це фінансування допоможе забезпечити продовження виробництва чистої й доступної електроенергії, одночасно інтегруючи додаткові ресурси відновлюваної енергії та зменшуючи вплив на навколишнє середовище.

Міністерство енергетики США також оголосило про можливість додаткового фінансування у розмірі 45 мільйонів доларів США, що також фінансується за рахунок двопартійного закону про інфраструктуру, для підтримки пілотного проєкту з використання енергії припливів та/або течій у Сполучених Штатах. Разом ці оголошення представляють найбільші в історії інвестиції Міністерства енергетики США як у гідроенергетику, так і в морську енергетику і відіграватимуть ключову роль у досягненні мети керівництва країни щодо 100% чистої електроенергії до 2035 року та економіки з нульовим рівнем викидів до 2050 року.

«Гідроенергетика є невід'ємним інструментом боротьби зі зміною клімату», - заявила міністерка енергетики США Дженніфер М. Гренхолм. «Програма президента Байдена «Інвестиції в Америку» забезпечує історичне фінансування, яке дозволить розширити та модернізувати технології водної енергетики, забезпечуючи стабільний потік надійної енергії для більшої кількості американців».

Гідроенергетика наразі виробляє 6% всієї електроенергії в Сполучених Штатах, на неї припадає 32% виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, а також 93% всіх накопичувачів енергії в комунальному секторі. Однак, парк гідроелектростанцій старішає, багато об'єктів потребують ремонту та модернізації. Реконструкція могла б додати до 12 ГВт нової гідроенергетичної потужності в енергосистему США, чого було б достатньо для забезпечення електроенергією 4,8 млн домогосподарств.

Програма стимулювання розвитку гідроенергетики спрямована на модернізацію існуючих гідро- та гідроакумулюючих електростанцій шляхом капітальних поліпшень, безпосередньо пов'язаних з підвищенням стійкості мережі, безпекою гребель та покращенням стану довкілля. Потенційно прийнятні капітальні покращення включають рішення, що дозволяють інтегрувати нестійкі ресурси, такі як вітер і сонце; поліпшення безпеки гребель, такі як модернізація водоскидів; і поліпшення екологічних умов, таких як встановлення рибоходів та покращення якості води.

Розвиток приливної енергетики

Морські енергетичні технології, включаючи технології припливів і течій, перетворюють енергію природних течій океанів і річок на екологічно чисту електроенергію. Припливи і течії неймовірно передбачувані, а це означає, що ці ресурси можуть допомогти збалансувати інші джерела відновлюваної енергії і відігравати важливу роль у енергетичному переході.

Нова можливість фінансування від Міністерства енергетики США у розмірі 45 мільйонів доларів стане першою масштабною інвестицією у дослідження, розробку та демонстрацію приливної енергії в США. Також буде підтримано громадський проєкт з планування та розвитку припливної енергетики. Ці інвестиції сприятимуть лідерству США у розвитку приливної енергетики, а також відповідатимуть енергетичним пріоритетам громад, розвиваючи ланцюжок поставок і створюючи нові робочі місця в цьому секторі.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото:Greengeeks 

Поділитися: