Все буде Україна!

У її руках резервне серце станції

У її руках резервне серце станції

05-03-2024
Ратієва
Знайомтеся, Людмила Ратієва - акумуляторник електротехнічного цеху Середньодніпровської ГЕС.

Людмила працює на станції 27 років. І всі ці роки саме вона дбає про акумуляторні батареї гідроелектростанції.

«Робота з акумуляторними батареями дуже відповідальна, бо вони є джерелом оперативного струму. Тобто вони повинні бути завжди готові до роботи. Як каже Владислав Семенович Кучерявий, заслужений енергетик України: «Людмила, у твоїх руках запасне серце станції», - ділиться фахівчиня. - Тому намагаюся, щоб все було як треба. Особливо зараз під час війни,  коли ворог намагається знищити енергосистему країни».

Акумуляторник електротехнічного цеху слідкує за своєчасним заряджанням, підзаряджанням та за фактичною ємністю акумуляторних батарей, які є резервом живлення для обладнання ГЕС. Своєчасне обслуговування акумуляторних батарей теж входить до кола обов’язків фахівчині.

Але Людмила не тільки відповідальна працівниця, вона ще і активний член колективу. Вона завжди прийде на допомогу у разі потреби та допоможе організувати будь-який захід. Поряд з нею будь-хто відчуває себе комфортно.

«Я дякую долі за те, що вона подарувала мені цю професію та дала змогу працювати  в   колективі справжніх професіоналів. Я, та людина, яка  сміливо може сказати, що гідроенергетика - справа майже всієї моєї родини.  Мій син Дмитро працівник оперативної служби ГЕС. Мій чоловік також віддав понад 30 років свого життя нашій станції, працював електрослюсарем. У 2023 році він пішов на заслужений відпочинок. Але кожен день він цікавиться новинами  станції, бо вболіває за неї всім серцем».

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: