Все буде Україна!

У його мотивах – омріяна мелодія Перемоги

У його мотивах – омріяна мелодія Перемоги

27-06-2023
Привітність і щирість цього сивочолого усміхненого чоловіка, за чиїми плечима майже 71 щедрий життєвий рік, батька трьох дітей, чудового дідуся чотирьох онуків і вже однієї красуні правнучки, завжди звертає на себе увагу. Де б не зустрів колег Володимир Михайлович Молоченко, його звичне «Як ви себе почуваєте? Гарного дня!» щоразу робить твою мить світлішою.

Шкода, що поки що мовчить його улюблений баян, бо війна, особливо після повномасштабного вторгнення, люто відібрала настрій і бажання легко відтворювати почуту пісню чи мелодію. Самотужки опанувавши музичним інструментом і досі з приємністю згадує, як при вступі до культосвітнього училища натхненно грав «Київський вальс». Однак, не судилося: його, подолянина, доля закинула на навчання на Донбас – і так музикант за покликанням став муляром. Хоча згодом, серед непередбачуваних життєвих поворотів, таки довелося упродовж року бути завідувачем сільським клубом.

І ось уже зовсім скоро доля зафіксує 50 літ, як пов’язав її Володимир Михайлович із Новодністровськом, працюючи на різних підприємствах муляром і теслярем, а 9 з них невтомно та дуже відповідально трудиться двірником на Дністровській ГАЕС.

«Наш Михайлович – із тих працівників, – розповідає його безпосередній керівник, провідний інженер гідроцеху Тетяна Грамчук, – які не просто сумлінно виконують усі поставлені задачі, а й сам знаходять фронт робіт, аби на території завжди було чисто і охайно».

І до будь-якої підтримки своїх співробітників Володимир Михайлович завжди безвідмовний.

А болюче українське сьогодення, рясно сперезане ранами і слізьми, втратами і молитвами, зокрема вже й наслідками підриву Каховської ГЕС, проживає цей сивочолий чоловік, люблячий батько і дідусь по-особливому: в очікуванні бодай найменшої звістки про трьох своїх найрідніших – двох синів (один з них – колега по роботі) та онука, що кожен на своєму фронті боронять рідну землю від огидного ворога.

«Я намагався виховати в дітях чесність, порядність та любов до Батьківщини, – зізнається Володимир Михайлович, – всі троє мене не підвели і продовжують бути ще кращими».

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Поділитися: