Все буде Україна!

Україна поглиблює співпрацю з Туреччиною у сфері енергетики

Україна поглиблює співпрацю з Туреччиною у сфері енергетики

19-05-2023
18 травня відбулася робоча зустріч керівництва Укргідроенерго з топ-менеджерами турецької будівельної компанії Doğuş Inşaat ve Ticaret A.Ş., що спеціалізується на будівництві інфраструктурних об’єктів (мостових переходів, доріг, об’єктів готельного сектору, метрополітену та інш.) та реалізації енергетичних проєктів.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці та залучення фінансування для реалізації інвестиційних проектів «Будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС» та «Будівництво Канівської ГАЕС», розглянули енергетичні потреби Укргідроенерго.

Зазначимо, наразі турецька компанія реалізує в Україні такі проєкти, як відновлення мостового переходу від Київської ГЕС у напрямку с. Хотянівка та два аналогічні проєкти в Макарові та Русанові із залученням британської кредитної складової (UKEF). Зазначена кредитна спілка виявила значну зацікавленість у фінансуванні будівництва об’єктів інфраструктури в Україні.

Довідково. Doğuş Inşaat ve Ticaret A.Ş. є однією з авторитетніших компаній в світі, яка з 1951 року реалізувала більше ніж 250 інфраструктурних та інших проектів загальною вартістю більше 30 млрд. доларів. Наразі компанія реалізує проєкти в Туреччині, країнах північної Африки, близького Сходу, Перської затоки, а також у Східній Європі.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: