Все буде Україна!

Українські гідроенергетики вивчають європейський досвід будівництва та експлуатації гідротехнічних об’єктів

Українські гідроенергетики вивчають європейський досвід будівництва та експлуатації гідротехнічних об’єктів

19-09-2018
Представники ПрАТ «Укргідроенерго» на чолі з генеральним директором Ігорем Сиротою здійснили робочі візити до Словенії та Німеччини, де ознайомилися з досвідом експлуатації гідроспоруд та виробництвом відновлювальної енергії у Європі.

Зокрема, українські гідроенергетики побували у м. Любляна, де вивчили напрацювання компанії «Rico» в проектуванні та будівництві каскаду, що складається із 5 гідроелектростанцій на річці Сава.

Окрім того, фахівці Укргідроенерго відвідали проектний інститут IВE, працівники якого презентували українським гостям новітні способи проектування гідротехнічних об’єктів, а також розповіли про законодавчу базу для будівництва споруд та консорціальний принцип співпраці з державними органами.

Зображення

Під час поїздки представники Укргідроенерго також ознайомилися з роботою новозбудованої гідроелектростанції «Брежіце» та поспілкувалися з її керівництвом. У ході екскурсії презентовано план реалізації будівництва ГЕС та надано інформацію про екологічну й соціальну складові проекту. Окрім того, українська сторона ознайомилася з практикою співпраці словенських колег з місцевими громадами під час будівництва енергетичного об’єкту та поділилася своїм досвідом  експлуатації гідроспоруд в Україні.

По завершенню зустрічі фахівці ПрАТ «Укргідроенерго» та представники компанії «Rico» провели зовнішній огляд всього каскаду ГЕС на річці Сава.

Один з пунктів візиту – знайомство з роботою енергопостачальної компанії GEN, під час якого українські гідроенергетики довідалися про управління програмою експлуатації комплексу енергетичних об’єктів, а також дізналися про особливості енергоринку Словенії та тарифну політику у сфері енергетики.

Візит до Словенії завершився підсумковим семінаром за участі керівництва компанії «Rico», на якому словенські гідроенергетики поділилися досвідом роботи в межах країни та за кордоном, проінформували про структуру компанії та її перспективи, а також поділилися планами на майбутнє. 

Зображення

У свою чергу, представники ПрАТ «Укргідроенерго» ознайомили словенських колег з програмою реконструкції ГЕС компанії, перспективними планами будівництва нових гідротехнічних об’єктів, а також поділилися досвідом співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Під час робочого візиту до Німеччини генеральний директор Укргідроенерго побував на ГАЕС «Obervermuntwerk II», де ознайомився з роботою обладнання станції, поспілкувався з її керівництвом та черговим персоналом.

У ході поїздки Ігор Сирота також відвідав виробництво компанії «ANDRITZ HYDRO» у місті Равенсбург. У цехах підприємства генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» отримав можливість попередньо оглянути  вже готове обладнання для реконструкції Дніпровської ГЕС. Нагадаємо, що на підприємстві розпочато масштабну модернізацію, в рамках якої гідроагрегати будуть замінені новими.

Зображення

Серед запланованих зустрічей – відвідини головного офісу компанії «Illwerke». Тут генеральний директор взяв участь у семінарі «Розвиток гідроакумулюючих потужностей в Європі та заходи зі стабілізації її енергетичної системи». 

Підсумкова зустріч відбулася в головному офісі компанії «ANDRITZ HYDRO», на якій було обговорено хід виконання контракту щодо модернізації обладнання на ДніпроГЕС та розглянуто поточні завдання сторін на 2019 рік в рамках реалізації контракту.

У ході зустрічі Ігор Сирота запросив німецьку сторону до участі в ХVI Міжнародному форумі «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє», який проходитиме у Києві з 6 по 8 листопада.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

 

Поділитися: