Все буде Україна!

Український форум з відновлюваної енергетики’17: виклики та позиція гідроенергетиків в Україні

Український форум з відновлюваної енергетики’17: виклики та позиція гідроенергетиків в Україні

01-12-2017
30 листопада в Києві відбувся другий «Український форум з відновлюваної енергетики’17», який став найбільшою міжнародною платформою в Україні з фокусом на інвестиційні можливості вітчизняного ринку відновлюваної енергетики.

Участь у заході взяли понад 300 представників енергетичного сектору, фінансових організацій та державні діячі з більш ніж 20 країн світу, серед який і фахівці ПрАТ «Укргідроенерго».

В рамках форуму відбулися панельні дискусії, присвячені альтернативним видам енергетики. Особливо активну дискусію викликали питання перспектив сучасного стану та розвитку, успішного залучення фінансування та інвестиційних можливостей біо- та гідроенергетичної галузей.

Зображення

Головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський окреслив ключові стратегічні кроки Товариства на найближчий час:

 «У відповідності до Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року ми плануємо збільшити наші потужності на 3500 МВт і це в структурі балансу електроенергії України загалом складе 15,5%. На сьогодні, саме це необхідно аби підтримувати стабільну частоту в мережі та допомагати роботі теплових й атомних електростанцій, оскільки гідроелектростанції працюють в пікових режимах навантаження».

Зображення

Під час панельної дискусії спеціалістам Укргідроенерго ставили чимало питань. Одним із них стало актуальне питання співпраці з екологічними та громадськими організаціями.  

«Реалізація проектів має проходити шляхом відкритого діалогу та знаходження точок взаєморозуміння. Нашій системі необхідні регулюючі потужності. І сьогодні альтернативи гідроенергетиці, в тих умовах, які ми маємо по іншим відновлювальним джерелам енергетики, немає, і розвиток великих гідроенергетичних об’єктів в Європі та світі тому підтвердження», ‒ підкреслив В.Рассовський.

ЗображенняЗображення

Не менш зацікавило аудиторію і питання про те, чи стало легше зараз працювати з кредитними міжнародними фінансовими організаціями, адже побутує думка, що вони  часто скаржаться  на неможливість використання доступних коштів через ряд проблеми, пов’язаних з реалізацією  проектів.

Зображення

«Ми співпрацюємо з фінансовими інституціями більше 20 років. У державних установах проблем із співпрацею немає. Є робота, є певний алгоритм дій. Його треба дотримуватись і тоді буде результат. Важливим є підготовчий процес та створення команди професіоналів, які реалізують проект. Тож, запевняю, що у державних компаній немає перепон і проблем у співпраці з міжнародними організаціями, і наша компанія є тому прикладом»‒ зазначив головний інженер Укргідроенерго.

«Український форум з відновлюваної енергетики’17» дозволив продемонструвати сучасні досягнення України у сфері відновлюваної енергетики, обговорити актуальні проблеми та закласти основу для нового етапу розвитку альтернативної енергетики.

Поділитися: