Все буде Україна!

Укргідроенерго готується до початку опалювального сезону

Укргідроенерго готується до початку опалювального сезону

14-10-2022
Нинішня зима буде надскладною, зважаючи на нищення окупаційними військами великої кількості об’єктів енергетичної інфраструктури. У цьому контексті гідроенергетики роблять все можливе для стабільного функціонування енергосистеми в осінньо-зимовий період.

Зокрема на філіях компанії створено комісії з перевірки готовності станцій до роботи у холодну пору року.

На станціях компанії тривають планові капітальні та поточні ремонти обладнання і споруд.

Особлива увага – утепленню водопровідних магістралей, освітленню, опаленню та вентиляції виробничих приміщень.

Окрім того, на станціях розроблено заходи з заощадження електроенергії на власні потреби та створено мінімально необхідний запас запасних частин і матеріалів.

Серед пріоритетів - проведення протиаварійних тренувань.

«Основною метою цих заходів є забезпечення штатного та безаварійного функціонування підпорядкованих об’єктів, недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, організація безпеки персоналу та захист довкілля від негативних наслідків можливих надзвичайних ситуацій»,- зауважує генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Варто зазначити, що на станціях компанії постійно підтримується готовність позаштатних формувань цивільного захисту до надзвичайних ситуацій та організації робіт з ліквідації їх наслідків, які можуть виникнути у повсякденній діяльності.

«На жаль, виконання аварійно-відновлювальних робіт з ремонту та заміни обладнання на Каховській ГЕС, а також підготовка її обладнання до роботи в осінньо-зимовому періоді 2022–2023 рр. наразі неможливі через розташування філії на тимчасово окупованій території», -  підсумовує Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

 

 

Поділитися: