Все буде Україна!

Укргідроенерго ініціюватиме зміни до законодавства щодо виконання PSO

Укргідроенерго ініціюватиме зміни до законодавства щодо виконання PSO

22-04-2020
Урядовою постановою №483 від 05.06.2019 на державні генеруючі підприємства Укргідроенерго та НАЕК «Енергоатом» покладено виконання спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії (PSO).

Компанія Укргідроенерго сумлінно виконує покладені обов’язки з продажу електроенергії ДП «Гарантований покупець» у встановлені терміни та у визначених обсягах на умовах, передбачених відповідними договорами купівлі-продажу. Проте, починаючи з лютого 2020 року ДП «Гарантований покупець»  не виконує покладені на нього фінансові зобов’язання перед продавцем та нарощує кредиторську заборгованість за кожен місяць постачання електричної  енергії Товариством. 

Ускладнює ситуацію й той факт, що примірним договором не передбачений захист інтересів виробників електроенергії, які виконують спецзобов’язання у випадку затримки оплати купленої електроенергії з боку ДП «Гарантований покупець». За умови появи заборгованості виробники електроенергії не мають механізмів обмеження продажу електричної енергії ДП «Гарантований покупець».

З метою захисту економічних інтересів Укргідроенерго, запобігання зупинки підприємства та запобігання створення передумов для введення процедури банкрутства, дотримуючись принципу рівності сторін у господарських правовідносинах, компанія вважає за необхідне внести зміни до договору  купівлі-продажу електричної енергії з покупцем для забезпечення загальносуспільних інтересів, укладеного із ДП «Гарантований покупець».

Окрім цього, Товариство ініціюватиме зміни до законодавства України щодо забезпечення загальносуспільних інтересів, зокрема у частині укладання договору  купівлі-продажу електричної енергії з ДП «Гарантований покупець» терміном на один календарний рік, а не один місяць, як це відбувається зараз. Придбані на аукціоні обсяги електричної енергії, період, графік постачання та їх вартість будуть оформлюватися відповідними додатковими угодами.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: