Все буде Україна!

Укргідроенерго першим прийняло на себе навантаження при зупинці двох енергоблоків АЕС

Укргідроенерго першим прийняло на себе навантаження при зупинці двох енергоблоків АЕС

26-01-2022
25 січня 2022 року стало складним днем для всієї енергосистеми України, в тому числі і для Укргідроенерго. Аварійно зупинився 3-й енергоблок Южно-Української АЕС, а після цього було відключено 1-й енергоблок Хмельницької АЕС.

Саме гідрогенерація, як основна балансуюча потужність в Об’єднаній енергетичній системі України, першою прийняла на себе значне навантаження та оперативно видала необхідну додаткову потужність.

Відпуск електричної енергії зріс в 3,6 разів в порівнянні з плановим і досяг 53 млн кВт·год за добу.

ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго в повній мірі виконали свою роль у наданні мобільного аварійного резерву в об’єднаній енергосистемі України. Основна частина виробітку була забезпечена за рахунок Дніпровської ГЕС, Кременчуцької ГЕС та Дністровської ГАЕС, також перевиконання планових показників склалося на Київській ГЕС та Дністровській ГЕС.

«Складний режим роботи енергосистеми вчора ще раз підкреслив виключну роль високоманеврених потужностей ГЕС та ГАЕС у балансуванні та забезпеченні надійності постачання електроенергії в ОЕС України. Адже саме гідропотужності здатні забезпечити швидкий старт під час позаштатних ситуацій», - зазначає генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Не дивлячись на складну ситуацію в енергосистемі за добу зауважень щодо роботи гідросилового обладнання ГЕС і ГАЕС компанії не було.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: