Все буде Україна!

Укргідроенерго підтримує призупинення ініціювання проекту будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС

Укргідроенерго підтримує призупинення ініціювання проекту будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС

Оновлено
05-04-2019
На Комісії зі сталого використання і охорони басейну річки Дністер, що проходила у Києві 4-5 квітня, представники Укргідроенерго взяли участь в обговореннях дій, що стосуються проектів будівництва гідроенергетичної галузі.

Під час зустрічі були представлені перші напрацювання робочих груп Комісії, які стануть основою для формування Плану управління річкового басейну Дністра. Також Комісію ознайомили з результатами проекту ГЕФ/ОБСЄ/ПРООН «Розвиток транскордонної співпраці та комплексного управління водними ресурсами в басейні річки Дністер» – представили перший проект транскордонного діагностичного аналізу та тематичний звіт «Аналіз впливу водосховищ Дністровських ГЕС на стан Дністра».

Важливий етапом налагодження транскордонної співпраці – є спільне обговорення регламенту еколого-репродукційного попуску, який був затверджений 5 квітня на Міжвідомчій комісії по встановленню режиму роботи дністровських водосховищ і пройде з 15 квітня по 15 травня 2019 року.

Серед усіх питань порядку денного, гідроенергетики обговорили рекомендації до Правил експлуатації Дністровського каскаду ГЕС і ГАЕС і процедуру їх затвердження. На зустрічі було запропоновано узгодити мінімальні попуски з Дністровського водосховища з урахуванням забезпеченості природного стоку.

З порядком денним, презентаціями учасників, а також протоколом засідання ви маєте змогу ознайомитись на сайті Дністровської комісії.  Наступна зустріч планується на жовтень 2019 року у м. Кишинів (Республіка Молдова).

Нагадаємо, що під час другого дня засідання двосторонньої молдовсько-української Комісії було вирішено, що наразі призупиняються будь-які дії пов’язані з ініціюванням проектів будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС до затвердження схем комплексного використання гідроенергетичних ресурсів річки. Це є офіційною та спільною позицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Укргідроенерго стосовно Верхньодністровського каскаду ГЕС.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: