Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулися відкриті слухання щодо внесення змін до тарифів та інвестпрограми підприємства

В Укргідроенерго відбулися відкриті слухання щодо внесення змін до тарифів та інвестпрограми підприємства

Офіційно
04-04-2019
4 квітня в апараті управління Укргідроенерго відбулися відкриті слухання щодо внесення змін до тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік.

Зі вступним словом до громадськості звернувся директор департаменту економіки та планування компанії Микола Кісельов. Він проінформував присутніх, що на даний час тариф на відпуск електричної енергії Товариства на 2019 рік затверджений на рівні 59,15 коп./кВтг., у тому числі: для  ГЕС – 31,50 коп./кВтг., ГАЕС – 266,10 коп./кВтг.

Про основні зміни Інвестиційної програми Укргідроенерго на 2019 рік поінформував в.о. заступника генерального директора зі стратегії та інвестицій Олег Ососков.

Він зазначив, що загальний обсяг капітальних інвестицій, пов’язаних із формуванням тарифу на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС, які Компанія планує здійснити у звітному періоді, залишилися на рівні проекту Інвестиційної програми на 2019 рік, схваленої Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Були уточнені обсяги та складові окремих напрямів інвестування у відповідності до оновлених графіків виконання робіт та коригування проектно-кошторисної документації.

Пріоритетними для реалізації у 2019 році залишаються проекти, які знаходяться в активній фазі будівництва, а саме: «Завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох агрегатів, включаючи заходи з підвищення надійності та безпеки гідротехнічних споруд, основного гідросилового обладнання та гідромеханічного обладнання» (1,3 млрд грн), «Будівництво другої черги Дністровської ГАЕС у складі г/а № 4» (1,2 млрд грн), «Друга черга реконструкції ГЕС Укргідроенерго. Коригування» (2,1 млрд грн). Крім того, заплановані інші заходи, які спрямовані на забезпечення надійного стану, безпеки та якісної експлуатації станцій, а також роботи персоналу, обсягом 0,7 млрд грн.

Олег Ососков наголосив, що на даний час, відповідно до постанови НКРЕКП від 12.12.2018 № 1902, рівень забезпечення фінансуванням необхідних інвестицій складає 58% від реальної потреби, що потребує відповідних коригувань інвестиційної програми на 2019 рік.

У ході зустрічі фахівцями Укргідроенерго були підняті питання необхідності коригування плану послуг виробничого характеру, матеріальних витрат, витрат на сплату земельного податку, податку на нерухоме майно та інших витрат.

Підводячи підсумки, Микола Кісельов зазначив, що з метою забезпечення фінансування додаткових витрат пропонується встановити тариф на відпуск електричної енергії ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік на рівні 98,77 коп./кВтг., у тому числі для ГЕС – 44,99 коп./кВтг., ГАЕС – 501,19 коп./кВтг.

Після детального ознайомлення з інформацією доповідачів учасники відкритого обговорення підтримали наміри компанії щодо перегляду тарифів на відпуск електроенергії ГЕС і ГАЕС та коригування інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік.

Нагадаємо, 22 березня Приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго» оголосило про початок проведення відкритого обговорення з громадськістю перегляду тарифів на відпуск електроенергії та Інвестиційної програми компанії на 2019 рік.

З протоколом проведення відкритого обговорення питання перегляду тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік» можна ознайомитись за посиланням.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: