Все буде Україна!

Укргідроенерго починає експорт електроенергії до Молдови

Укргідроенерго починає експорт електроенергії до Молдови

12-05-2022
10 травня між найбільшою гідрогенеруючою компанією країни та АТ «ENERGOCOM» (Молдова), було укладено експортний Контракт з продажу електричної енергії.

Щоденно Укргідроенерго на добових аукціонах з доступу до міждержавних мереж здійснює купівлю пропускної спроможності відповідно до добового графіку продажу електричної енергії   узгодженого з АТ «ENERGOCOM» та ДП «Moldelectrica» (Системний оператор Молдови).

Компанія продає електричну енергію відповідно до нерівномірного добового графіку, забезпечуючи покриття пікового споживання та необхідних обсягів для енергосистеми Молодови. Генеруючих потужностей Укргідроенерго вистачить і на забезпечення енергосистеми України і на експорт. Наразі здійснюються своєрідні тестові поставки для відпрацювання взаємодії з молдавськими партнерами.  

«Варто зазначити, що за рахунок експорту Укргідроенерго забезпечує надходження коштів в НЕК «Укренерго» за надання послуги з передачі електричної енергії, а також продаж частини надлишкової електричної енергії в період весняного водопілля», - зауважив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Нагадаємо, синхронізація європейської та української енергомереж відкриває перед Укргідроенерго значні експортні можливості.

Пресслужба УГЕ

Читайте також: 

Ігор Сирота: "Укргідроенерго має намір експортувати електроенергію до Європи"

Чи здатна Україна забезпечити себе електроенергією та чому тарифи на неї вже не зменшаться – гендиректор Укргідроенерго

Поділитися: