Все буде Україна!

Укргідроенерго та Руслана Лижичко підписали Меморандум про співпрацю у сфері популяризації розвитку відновлюваної енергії

Укргідроенерго та Руслана Лижичко підписали Меморандум про співпрацю у сфері популяризації розвитку відновлюваної енергії

Актуально
28-02-2019
28 лютого в апараті управління Укргідроенерго відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері популяризації розвитку відновлюваної енергії між ГО «ОФІС АМБАСАДОРА ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГІЇ» та ПрАТ «Укргідроенерго».

Метою підписання меморандуму є розвиток ефективної співпраці у сфері переходу України і всього людства на виробництво та споживання енергії з відновлюваних джерел, підтримка реалізації стратегії розвитку відновлюваної енергетики в Україні, інтеграція України у світовий тренд переорієнтації на використання відновлюваних джерел енергії, розвиток відновлюваної енергетики як інноваційної складової національної економіки, що сприятиме кардинальному покращенню соціально-економічних показників розвитку України та її енергетичної незалежності.

«Ми є компанією, яка має генерацію найбільш наближену до екологічно чистої.  – відзначив на початку зустрічі генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота. - Альтернативна енергетика в нашій країні дуже стрімко розвивається. Цей сегмент треба розвивати, але для нього потрібен швидкий маневруючий резерв. На 1000 МВт альтернативних джерел енергетики потрібно приблизно 700 МВт регулюючих потужностей. Якщо ми будемо розвивати альтернативні джерела енергетики і не будемо розвивати балансуючий ринок, його буде заміщати теплова генерація. Теплова генерація має бути в базовому режимі. Як регулятор вона неефективна. На сьогодні у нас дефіцит регулюючих потужностей до 2 тисяч МВт.   Тому розвиток гідроенергетики, безперечно, має стати пріоритетом».

Під час зустрічі Руслана Лижичко зазначила, що як амбасадор відновлюваної енергії у світі, вона має програму та чіткий план дій у сфері популяризації розвитку відновлюваної енергії.

Зокрема громадська діячка окреслила свої ідеї щодо співпраці з Укргідроенерго. Так, Руслана запропонувала спільно створити центр розвитку екологічної енергії в Україні, який виконуватиме соціальну місію донесення до населення основного меседжу про необхідність використання «чистої енергії». Також амбасадор висловила свою ініціативу щодо необхідності створення документу, який би регулював  розвиток відновлюваної енергії, а саме «Стратегію розвитку чистої енергії в Україні як екомоделі в цілому».

«Гідроенергетика – зараз основне рішення для стратегії розвитку відновлювальної енергетики. Якщо ми говоримо про енергетичну незалежність України, для цього нам потрібні дуже потужні рішення. Потужності гідроенергетики в Україні величезні. Якщо ми захочемо виводити атом, вугілля та нафту, то замінти їх зможе тільки гідроенергетика. Наша кооперація з Укргідроенерго, цей Меморандум, який ми підписали, дадуть перший серйозний поштовх для стратегії української енергетичної незалежності», - зауважила Руслана.

 Серед інших пропозицій Руслана запропонувала ініціювати проведення міні-туру річками України з основним меседжем щодо відновлення екосистеми річок, а також висловила бажання спільно з Укргідроенерго проводити заходи щодо інформування громадськості про важливість гідроенергетики, як генерації, яка була і залишається найрозвиненішою галуззю енергетики на відновлюваних ресурсах.

«Гідроенергетика – це енергія річок і вона на 100% чиста», - підкреслила наприкінці амбасадор.

Прес-служба ПрАТ  «Укргідроенерго»

Фотогалерея

Поділитися: