Все буде Україна!

Канівська ГЕС залучає у виробництво нові швейцарські технології

Канівська ГЕС залучає у виробництво нові швейцарські технології

01-03-2019
В рамках реалізації Контрактної угоди на реконструкцію двох блоків Канівської ГЕС фахівці апарату управління ПрАТ «Укргідроенерго» та філії «Канівська ГЕС» з 19 по 26 лютого відвідали завод компанії ABB Switzerland Ltd в місті Цюріх (Швейцарія).

Метою відрядження були приймальні випробування та навчання з технічної експлуатації генераторних вимикачів типу  HVR-63XS.

Результати випробувань генераторних вимикачів HVR-63XS підтвердили їх надійність та відповідність умовам контракту. Фахівці компанії ознайомились з конструкцією вимикача, його приводом, системою керування та діагностики. Набули практичних та теоретичних навичок з подальшої експлуатації та обслуговування генераторних вимикачів.

Українські енергетики відзначили високий рівень культури виробництва швейцарських колег. Зокрема, цех по виробництву генераторних вимикачів ABB вже третій рік поспіль здобуває перемогу в номінації «Кращий завод Європи». Застосування системи канбан та вдосконаленої конвеєрної систем дозволяє компанії проводити збирання вимикача за три дні.

Варто зазначити, що Канівська ГЕС була побудована з одним вимикачем на блок, тобто при необхідності від’єднати від мережі одного генератора потрібно було відімкнути блок з чотирьох агрегатів і потім від’єднати потрібний агрегат. Для підвищення надійності роботи станції та збільшення її маневреності було виконано проект з новою схемою підключення, що передбачає на кожний агрегат свій вимикач. Підвищення маневреності має важливе значення в умовах роботи нового ринку електричної енергії, що в свою чергу дозволить ПрАТ «Укргідроенерго» надавати окремі види послуг з розподіленням на гідроагрегати, а не блоки.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Фотогалерея

Поділитися: