Все буде Україна!

Укргідроенерго відіграє вагому роль у балансуванні енергетичної системи України!

Укргідроенерго відіграє вагому роль у балансуванні енергетичної системи України!

19-07-2021
Протягом липня в Об’єднаній енергетичній системі України у зв’язку з спекотною погодою і значним скороченням виробітку іншими генераціями спостерігався дефіцит пікової потужності.

Так, 2, 5, 8 липня та в період з 12 по 18 липня 2021 року гідроелектростанції Укргідроенерго брали активну участь в недопущенні аварійної ситуації в ОЕС України, забезпечували балансування енергосистеми та дотримання її операційної безпеки.

«Після значних коливань цін на ринку е/е  компанія стикнулась з новим викликом коли основним завданням було збалансувати енергосистему України.  Комерційним підрозділам Товариства довелось змінити торгові графіки   таким чином, щоб використати нетипову ситуацію для максимального прибутку компанії. Але  потрібно зважати, що єдиний наш ресурс - це вода і пріоритет збереження рівнів водосховищ для забезпечення потреб водокористувачів повинен бути збалансований з потребами енергосистеми», - зазначає генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Зазначимо, що сьогодні об’єднана енергосистема України відчуває гострий дефіцит балансуючих потужностей, усунути який може будівництво та введення в експлуатацію нових об’єктів гідроенергетики. 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Денис Шмигаль: «Укргідроенерго, розвиваючи технології зберігання енергії, сприяє гармонійному розвитку зеленої енергетики в Україні»

Укргідроенерго - у ТОП-5 найбільш прибуткових державних підприємств України

Поділитися: