Все буде Україна!

Укргідроенерго залучає досвід китайської гідроенергетики

Укргідроенерго залучає досвід китайської гідроенергетики

24-07-2018
Нещодавно керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» здійснило робочий візит до Китайської Народної Республіки (КНР) для обговорення з компаніями та фінансовими установами Китаю питань, пов’язаних з залученням фінансування для реалізації проектів у сфері гідроенергетики.

У рамках візиту впродовж тижня українські енергетики, на чолі із генеральним директором ПрАТ «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою, провели ряд робочих зустрічей.

Так, 10 липня у місті Пекін гідроенергетики зустрілись з Надзвичайним і Повноважним Послом України в КНР Олегом Дьоміним. Під час зустрічі Ігор Сирота розповів про діяльність компанії, перспективи розвитку та інвестиційні проекти у сфері гідроенергетики.

Під час перебування у Пекіні представники Укргідроенерго, на запрошення компанії China Gezhouba Group International Engineering (CGGC), відвідали головний офіс компанії, ознайомившись з історією її розвитку та діяльністю в сфері будівництва об’єктів гідроенергетики. У межах зустрічі також відбулась нарада з Головою ради директорів CGGC паном Chen Xiaohua, за результатами якої Укргідроенерго та CGGC підписали Меморандум щодо співробітництва в будівництві гідроелектростанції в Україні.

Ще один Меморандум щодо співробітництва в будівництві гідроелектростанції в Україні було підписано  ПрАТ «Укргідроенерго» з компанією Power China International Group Limited на нараді за участі президента компанії пана Song Dongsheng, Надзвичайного і Повноважного Посла України в КНР Олега Дьоміна, працівників Посольства України в КНР та представників ПрАТ «Укргідроенерго».

11 липня українські енергетики відвідали компанію China Machinery Engineering Corporation (СМЕС) та провели перемовини з  її президентом паном Zhang Chun, обговоривши перспективи співробітництва в сфері гідроенергетики.

Також цього дня, з метою обговорення можливості залучення фінансування для реалізації перспективних проектів Укргідроенерго, гідроенергетики зустрілись з представниками банків The Export-Import Bank of China, China Development Bank та Industrial and Commercial Bank of China.

У наступні дні представники Укргідроенерго відвідали компанію Dongfang Electric Corporation, яка є одним з найбільших виробників енергетичного обладнання, проектний інститут Huadong Engineering Corporation Limited, який входить до групи компаній Power China International Group Limited, та безпосередньо займається проектуванням гідроенергетичних споруд. Також енергетики побували на гідроакумулюючій електростанції Tianhuangping.

«На сьогодні в Китаї є 29 ГВт гідроакумулючих потужностей. До 2025 обсяг потужностей має зрости до 90 ГВт.  На теперішній час рівень технічного оснащення ГАЕС Китаю дуже високий - усе виробництво автоматизоване. Варто відзначити і високий рівень культури виробництва, адже відвідавши станцію Tianhuangping, побувавши на всіх відмітках, можна констатувати той факт, що вона знаходиться в ідеальному стані. І це не дивлячись на те, що ГАЕС вже пропрацювала майже 20 років. А територія навколо верхнього б’єфу є зоною відпочинку для всіх бажаючих з відповідною соціальною інфраструктурою», - зауважив Ігор Сирота.

В останній день візиту до Китаю енергетики ознайомилась з найновішими розробками компанії Huawei Technologies Shanghai в сфері цифрових технологій та для електростанцій.

Робочий візит керівництва Укргідроенерго поглибив відносини між китайськими та українською компаніями, особливо в питанні співробітництва, створив міцну підтримку професійних контактів, допоміг ознайомитися українським енергетиками із реаліями китайської гідроенергетики та перейняти досвід колег задля впровадження інноваційних систем в українському виробництві.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: