Все буде Україна!

Укргідроенерго готує позови проти російської федерації

Укргідроенерго готує позови проти російської федерації

11-01-2024
EC
Товариство розпочало роботу з двома юридичними компаніями для розробки високорівневої стратегії судових позовів та арбітражу з метою притягнення до відповідальності російської федерації за цілеспрямовані атаки на інфраструктуру та активи компанії, включаючи знищення Каховської ГЕС, а також відшкодування завданих збитків.

Обрання компаній відбулося за допомогою Pro Bono Платформи Секретаріату Енергетичного співтовариства (Energy Community). Дві юридичні компанії спільно зобов'язалися надати 375 годин юридичної роботи безоплатно.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення, у лютому 2022 року, російська армія атакувала об'єкти Укргідроенерго понад 50 разів, що призвело до втрати близько 2,5 тисяч МВт потужностей.

Секретаріат Енергетичного співтовариства та Укргідроенерго співпрацюють задля координації стратегічного та юридичного супроводу позовів компанії проти рф щодо відшкодування інфраструктурних та комерційних збитків, спричинених військовим вторгненням в Україну.

Висловлюємо подяку всім юристам та юридичним компаніям за заявки та розраховуємо на подальшу підтримку.

Довідково:

Pro Bono Платформа створена у липні 2023 року. Вона дозволяє юридичним компаніям та кваліфікованим незалежним юристам долучитися до зусиль з відшкодування завданих в Україні збитків об'єктам критичної інфраструктури, надаючи будь-яку кількість годин безкоштовно для різних проєктів.

Поділитися: