Все буде Україна!

Укргідроенерго підписало меморандум про співпрацю з турецькою компанією ÖZALTIN Holding щодо співпраці в будівництві гідроелектростанції в Україні

Укргідроенерго підписало меморандум про співпрацю з турецькою компанією ÖZALTIN Holding щодо співпраці в будівництві гідроелектростанції в Україні

04-10-2023
3 жовтня відбулись онлайн-перемовини між генеральним директором Укргідроенерго Ігорем Сиротою та генеральним директором ÖZALTIN Holding Музаффером Оздеміром.

В результаті перемовин українська та турецька сторони підписали меморандум щодо співпраці в будівництві гідроелектростанції в Україні.

У меморандумі визначені наміри компаній щодо співпраці у питаннях відновлення Каховської ГЕС та будівництва Канівської ГАЕС. Сторони обговорили співробітництво щодо розвитку паливно-енергетичного комплексу України, який має пріоритетний статус, зокрема з урахуванням важливості відбудови Каховської ГЕС, адже її знищення означає втрату потужностей відновлювальної енергетики та додаткових потужностей для регулювання пікових навантажень.

Підсумовуючи, пан Музаффер Оздемір зазначив:

«Ми знаємо, що в Україні наразі важкі часи і наша країна підтримує Україну. Сподіваємось, що цей меморандум стане результатом плідної співпраці. Бажаємо Україні миру і молимось, аби скоріше повернувся мир у вашу країну».

В свою чергу пан Ігор Сирота подякував турецькому народу за підтримку і зауважив:

«Україна переживає часи війни. Ми розуміємо, що енергетику чекають випробування і ми маємо бути готові їх подолати. Маючи підтримку європейських країн і світових лідерів я переконаний ми подолаємо цю кризу. Для нас підтримка Туреччини важлива. Ми вдячні, що ви підставили плече. Переконаний, що підписання меморандуму сприятиме нашій подальшій довгій співпраці».

Довідково:

ÖZALTIN - багатопрофільний фінансово-промисловий холдинг, що вже понад 60 років успішно працює на турецькому та міжнародному ринках. Основна спеціалізація холдингу - будівництво гідроелектростанцій та управління ними, будівництво мостів, тунелів, автомагістралей та інших масштабних інфраструктурних об'єктів.

В сфері гідроенергетики ÖZALTIN, крім будівництва гідроелектростанцій на замовлення, також будує власні гідроелектростанції. Річна потужність власних гідроелектростанцій ÖZALTIN складає близько 5,5 мільярдів кіловат/годин. З 2020 року холдинг активно працює в Україні на розбудові великих інфраструктурних проєктах у дорожній галузі і планує надалі розширювати свою участь в будівництві масштабних українських інфраструктурних проєктів.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: