Все буде Україна!

В Індії збудують 50 малих ГЕС уздовж китайського кордону

В Індії збудують 50 малих ГЕС уздовж китайського кордону

20-04-2023
Уряд індійського штату Аруначал-Прадеш оприлюднив амбітну пропозицію щодо будівництва 50 малих ГЕС уздовж китайського кордону з метою електрифікації віддалених сіл, які наразі потерпають від труднощів через недостатню розвиненість інфраструктури.

Як повідомляє Іndustry Оutlook,  ці гідроелектростанції, потужністю від 10 до 100 кВт будуватимуться в рамках програми «Golden Jubilee Border Village Illumination».

«50 проєктів реалізуватимуться поетапно і в рамках першого етапу вже розпочато 17 проєктів встановленою потужністю 1255 кВт», - зазначив головний міністр штату Пема Ханду.

Ці незалежні ініціативи включають локальні елементи передачі та розподілу електроенергії, щоб полегшити надання базових послуг прикордонним селам одночасно. За словами головного міністра, як цивільне населення, так і прикордонники, що дислокуються в цьому районі, стикаються з серйозними проблемами через неспроможність підключення до електромережі у віддалених місцях. Військові покладаються на дорогі дизельні генератори для забезпечення електроенергією. За словами Ханду, в гірських прикордонних районах штату рясні опади і велика кількість річок дають значну перевагу для виробництва енергії за допомогою міні-ГЕС.

За словами заступника головного міністра Чауни Мейн, 10 185 осіб у 123 прикордонних громадах отримають вигоду від цих 17 проєктів, розкиданих по 11 округах. Мейн, який також очолює Департамент енергетики штату Аруначал-Прадеш, додав, що в рамках цих 17 проєктів буде електрифіковано 15 об'єктів індійської армії, Індо-Тибетської прикордонної поліції та Організації прикордонних доріг, на яких працює понад 1800 осіб.

Аруначал-Прадеш має найдовший міжнародний кордон в країні, загальною довжиною 1 863 км. Між штатом і Тибетом пролягає 1 126 кілометрів загального міжнародного кордону. Такі проєкти, за словами заступника головного міністра, є як економічно, так і екологічно стійкими.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Jagranjosh

Поділитися: