Все буде Україна!

«В моєму колективі найкращі працівники, досвідчені фахівці та майстри своєї справи»

«В моєму колективі найкращі працівники, досвідчені фахівці та майстри своєї справи»

06-10-2023
Оперативну службу на ГЕС можна вважати свого роду мозковим центром станції. А щоб очолити персонал оперативної служби й організовувати безаварійну та злагоджену роботу на підприємстві, окрім знань та здібностей, потрібно пройти довгий шлях гідроенергетичної школи.

Сьогодні познайомимо вас із фахівцем, в якого знання помножені на тридцятирічний досвід роботи на Канівській ГЕС - начальником оперативної служби станції Геннадієм Харченком.

«30 років на станції, та 29 з них в оперативній службі, це величезний досвід роботи. В моєму колективі найкращі працівники, досвідчені фахівці та майстри своєї справи», - із гордістю ділиться  Геннадій Олександрович. - Насправді я хотів вступати на машинобудівний факультет Запорізького машинобудівного інституту. Мене, як і кожного чоловіка, цікавили машини, їх будова та принцип роботи. Вже в Запоріжжі я випадково познайомився з хлопцем з Черкаської області. Виявилось, що він п’ятикурсник електротехнічного факультету цього ж вишу. Так в розмові, слово за словом, і я вирішив –  буду гідроенергетиком. І не помилився.»

Після закінчення навчання в інституті, Олександр Харченко повернувся у рідний Канів. В ті часи, молодим спеціалістам після інституту було важко знайти  роботу, проте йому, як інженеру електромеханіку запропонували працювати на Канівській ГЕС:

«Так, сама доля допомогла мені присвятити життя гідроенергетиці й працювати на благо людей та рідної України»,- поділився Геннадій Олександрович.

Фахівці оперативної служби відповідають за оптимальне ведення режимів роботи обладнання, виконання добового графіка навантаження станції, дотримання температурних і вібраційних режимів, виконання оперативних перемикань, ліквідацію технологічних порушень й аварійних ситуацій та багато інших завдань. В разі виникнення надзвичайної ситуації, від злагоджених дій та виважених рішень оперативного персоналу залежить не тільки робота  станції, а й  життя  людей. Тому працівники оперативної служби повинні бути не тільки відмінними фахівцями, а ще мати міцну психіку, силу волі, вміти аналізувати та швидко приймати рішення, бути стресостійкими й відповідальними.

Пресслужба Канівської ГЕС
 

Поділитися: