Все буде Україна!

В Укргідроенерго готові до пропуску води у весняний період

В Укргідроенерго готові до пропуску води у весняний період

27-03-2018
При нинішніх та прогнозованих гідрологічних і льодових умовах гідротехнічні споруди Київської ГЕС здатні забезпечити надійну та безаварійну роботу.

Підвищення температури повітря до позитивних значень зумовило танення снігового покриву і продовження розвитку водопілля на середніх та великих річках України.

«Масового досягнення небезпечних відміток не очікується, вода залишатиметься на заплаві на вже затоплених ділянках з поступовим зменшенням шару затоплення.  Станом на 27 березня гідрологічна ситуація на річках України спокійна, рівні води знаходяться у межах русел», – інформує Український Гідрометцентр.

Попередньо наданий прогноз Гідрометцентру на березень 2018 справдився: інтервал очікуваних значень був встановлений як 1750-2050 м³/с. За оновленою інформацією на І декаду квітня очікується приплив води до Київського водосховища в об’ємі 2350-2650 м³/с, у ІІ декаді ‒ 3000-3400 м³/с, і 3650-4150 м³/с у ІІІ декаді, що є меншим за попередній довгостроковий прогноз на водопілля.

Проте, не зменшується зацікавленість громадян в питанні «чи готова Київська ГЕС до пропуску води у весняний період?»

Компанія «Укргідроенерго» неодноразово наголошувала на готовності гідротехнічних споруд до пропуску водного стоку.

«Ми працюємо на випередження небезпечних ситуацій. Здійснюємо планову підготовку до весняного водопілля. Цю діяльність проводимо щорічно вже протягом кількох десятиліть. Особливу увагу приділяємо обладнанню: реконструюємо гідроагрегати, гідромеханічне обладнання та гідротехнічні споруди. Регулярно проводимо спеціальне тренування оперативного персоналу», – зазначив головний інженер ПрАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський.

Тож ані гідротехнічні споруди, ані мостові переходи, ані об’єкти господарювання та інфраструктури не постраждають в наслідок пропуску весняного водопілля через водосховища дніпровського каскаду.

Поділитися: