Все буде Україна!

В Укргідроенерго обговорили напрямки можливої співпраці з Voith Hydro

В Укргідроенерго обговорили напрямки можливої співпраці з Voith Hydro

12-06-2019
11 червня в апараті управління Укргідроенерго відбулася зустріч фахівців компанії з представниками німецького машинобудівного концерну Voith Hydro.

Під час зустрічі обговорено напрямки можливої співпраці найбільшої гідроегенеруючої компанії України та одного з найвпливовіших світових гравців на ринку виробництва турбін та генераторів для гідроенергетики.

«На сьогодні Voith Hydro працює у 60 країнах світу та має 19 тисяч співробітників. Наша доля на світовому ринку сягає 23%.  За всю історію існування ми виробили для наших замовників 40 тисяч агрегатів. Voith Hydro спеціалізується на комплексних рішеннях для малих і великих гідроелектростанцій, виробляючи усі типи турбін, генератори, системи безпеки, системи оптимізації та діагностики, також пропонуючи клієнтам послуги з консалтингу, інжинірингу та монтажу обладнання. Слід зауважити, що Україна нам цікава в контексті перспектив співробітництва та спільних проектів», - заявив під час презентації представник Voith Hydro Hubert Di Geissberger.

В свою чергу, заступник генерального директора зі стратегії та інвестицій Укргідроенерго Володимир Руденко зазначив, що українські гідроенергетики відкриті до співпраці.

«Наразі компанія Укргідроенерго знаходиться у стадії активної реалізації проектів реабілітації основного обладнання на станціях. Реконструкція гідроагрегатів відбувається на Кременчуцькій, Дніпровській, Середньодніпровській, Канівській ГЕС та Київській ГАЕС. Проект, який реалізується за кредитні кошти ЄІБ та ЄБРР, має закінчитися у 2021 році. Втім, на цьому ми зупинятися не плануємо, маючи наміри у найближчій перспективі модернізувати на наших станціях 15 гідроагрегатів, залучивши кошти Світового банку. Під час наступної черги реабілітації ми проводитимемо міжнародні тендери на закупівлю обладнання, участь у яких зможуть взяти усі зацікавлені сторони», - зауважив Володимир Руденко.

Окрім того, заступник генерального директора зупинився на перспективних проектах компанії та закликав Voith Hydro брати участь у конкурентному відборі постачальників та підрядників на міжнародних торгах й подавати свої пропозиції.

«Компанія Укргідроенерго має низку стратегічних проектів, як-то будівництво Дністровської ГАЕС  у складі 5,6 та 7 гідроагрегатів, а також будівництво Канівської ГАЕС і Каховської ГЕС-2. Вважаю, що наша потенційна співпраця можлива і в цьому напрямку», - зазначив він.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: