Все буде Україна!

В Укргідроенерго створено оперативний штаб з пропуску повені на Дністрі

В Укргідроенерго створено оперативний штаб з пропуску повені на Дністрі

24-06-2020
Через рясні дощі, які призвели до збільшення припливу води в річці Дністер, в Укргідроенерго створено оперативний штаб з пропуску повені під головуванням генерального директора компанії Ігоря Сироти.

Штаб збиратиметься щоденно двічі на день для оперативного вирішення питань, пов’язаних зі стрімким зростанням рівня води у басейні Дністра.

На першому засіданні оперативного штабу учасники обговорили координацію дій структурних підрозділів Укргідроенерго задля мінімізації наслідків повені на заході України.

Варто зазначити, що зі свого боку компанія вживає усіх невідкладних комплексних заходів  щодо пропуску паводку на Дністрі.  Наразі Дністровська ГЕС працює в базовому повному наявному навантаженні, потужністю 585 МВт. Крім того, на станції відкриті три водоскиди на одне положення через водозливну греблю. Сумарні скидні витрати через ГЕС складають 2050 м3/c. Даний режим роботи дозволить мінімізувати можливі негативні наслідки, до яких може призвести дощовий паводок.

«Згідно з прогнозними даними Українського гідрометцентру, наступної доби очікується збільшення припливу води в річці Дністер біля водопосту Заліщики до 4200 м3/c. Дністровська ГЕС працює на повну потужність,  з урахуванням  екологічних та санітарно- епідеміологічних вимог. Ми уважно стежимо за ситуацією та робимо все від нас залежне, аби мінімізувати негативний вплив «високої води», - зауважив під час засідання головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.

Завдяки скидним витратам з Дністровського водосховища забезпечується рівномірний попуск дощового паводку на Дністрі, що мінімізує негативний вплив періодичних критичних аномалій у вигляді опадів на прилеглі до річки території.

Нагадаємо,  23 червня фахівці Укргідроенерго обговорили паводкову ситуацію та узгодили скидні витрати із Дністровського водосховища під час онлайн-засідання робочої групи Міжвідомчої комісії, організованого Державним агентством водних ресурсів України.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: