Все буде Україна!

На китайській гідроелектростанції «Байхетань» продовжується монтаж гідроагрегату потужністю 1000 МВт

На китайській гідроелектростанції «Байхетань» продовжується монтаж гідроагрегату потужністю 1000 МВт

25-06-2020
В південно-західних китайських провінціях Сичуань та Юньнань на річці Цзіньша продовжується будівництво гідроелектростанції «Байхетань» (Baihetan). Першу чергу будівництва планується завершити у 2021 році, у повну експлуатацію станцію мають ввести в 2022 році.

Так, 21 червня цього року на гідроелектростанції встановили робоче колесо, вага якого становить 346,5 тонн. Робоче колесо є основним елементом турбіни, що перетворює енергію води в механічну та визначає потужність й коефіцієнт корисної дії.

Всього на ГЕС встановлять 16 гідроагрегатів потужністю 1 ГВт кожен. Загалом, із загальною потужністю 16 ГВт «Байхетань» стане другою за величиною гідроелектростанцією в світі.

Китай

Спорудженням ГЕС займається китайська державна енергетична компанія «China Three Gorges Corporation», яка відповідала за будівництво найбільшої гідроелектростанції світу «Три ущелини» що також знаходиться у Китаї, провінція Хубей.

Китай2

Нагадаємо, в Україні завершується будівництво першої черги Дністровської ГАЕС, в межах якої вже введено в експлуатацію три гідроагрегати загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі та 1263 МВт у насосному. Водночас у рамках будівництва другої черги триває монтаж гідроагрегату № 4. Так, нещодавно було здійснено процес запікання обмотки статора гідроагрегату, а наразі фахівцями підрядних організацій виконуються високовольтні випробування.

Всього на Дністровській ГАЕС буде встановлено 7 гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 МВт у насосному, що ставить її на перше місце у Європі та шосте у світі.

Джерело: Beijing Review 

Фото: hydropower.org.cn

Переклад та адаптація: Ірина Данилова

Читайте також:

Міць та велич. ТОП-10 найвищих гідроспоруд світу

Стратегічно важливі об’єкти для енергетики та економіки: найбільші ГАЕС світ

Поділитися: