Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Олена Жданова

Видатні імена української гідроенергетики: Олена Жданова

05-03-2020
Продовжуємо серію публікацій про видатних гідроенергетиків України. До Міжнародного жіночого дня розповімо про людину, яка 30 років присвятила роботі на філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» – Жданову Олену Миколаївну – провідного інженера з підготовки кадрів.

Олена Жданова народилась 29 вересня 1973 року в місті Вишгород Київської області в сім’ї енергетиків. Батько працював на будівництві Київської ГЕС, а мати – в управлінні з експлуатації станції. Олена Миколаївна як спадковий енергетик одразу після закінчення середньої школи в 1990 році пішла працювати на філію «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» обхідником гідроспоруд гідротехнічного цеху. Без відриву від роботи дівчина закінчила Академію муніципального управління в місті Києві та отримала кваліфікацію юриста. Вже з 1999 року почала працювати на Київській ГЕС інженером відділу кадрів.

Каскад став доленосним в долі Олени Миколаївни, адже тут вона не лише змогла реалізуватися як професіонал, але й зустріла свого чоловіка. Сім’я виховує трьох синів. Старший вже прагне продовжити династію: поки що навчається, але виробничу практику проходить на Київській ГЕС.

Робота інженера з підготовки кадрів вимагає наполегливості, високого професіоналізму в забезпеченні якісного навчання та підвищення кваліфікації фахівців. Олену Миколаївну поважають за товариськість, щирість, доброту, професіоналізм, цілеспрямованість та вимогливість.

За сумлінне виконання посадових обов’язків, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю Жданова Олена Миколаївна нагороджена Нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго».

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: