Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Віктор Шемет

Видатні імена української гідроенергетики: Віктор Шемет

24-01-2020
Продовжуємо серію публікацій про видатних гідроенергетиків України, котрі не лише забезпечують українців світлом та теплом, але й стоять на варті енергетичної безпеки країни. Сьогодні розповімо про Віктора Шемета, який вже майже 50 років віддано працює на Канівський ГЕС.

Шемет Віктор Олексійович народився 4 серпня 1950 року в селі Таганча Черкаської області, де й отримав середню освіту.

В 1973 році зробив перші кроки у кар’єрі енергетика: влаштувався електрослюсарем на Канівську ГЕС. Тут юнак почав пізнавати ази гідроенергетики – як пізніше виявиться, справи всього його життя.

Згодом Віктор Шемет без відриву від виробництва здобуває кваліфікацію техніка-електрика у Таращанському технікумі електрифікації та механізації.

За 46 років роботи на філії «Канівська ГЕС» Віктор Олексійович спробував себе у різних професіях: був і машиністом, і начальником зміни турбінного цеху. Та вже у 1983 призначений на посаду майстра дільниці електротехнічного цеху, яку обіймає дотепер. Дільниця під керівництвом майстра вже багато років працює безаварійно.

«За весь період роботи на Канівській ГЕС – а я тут майже з часу пуску першого гідроагрегату – досконало вивчив устаткування електростанції. Наразі працюю над реконструкцією та експлуатацією генераторів технологічного обладнання», – розповідає Віктор Шемет.

Варто відзначити, що Віктор Олексійович має знак «Почесний працівник Укргідроенерго», а у 2018 році був нагороджений відзнакою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: