Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Володимир Пшеничний

Видатні імена української гідроенергетики: Володимир Пшеничний

30-01-2020
Продовжуємо серію публікацій про видатних гідроенергетиків України. Сьогодні розповімо про професіонала, що розпочав кар’єру гідроенергетика у 1984 році електромонтером Канівської ГЕС. Кропітка праця та відданість роботі дозволили йому досягнути посади головного інженера станції, яку він обіймає з 2001 року.

Володимир Пшеничний народився 25 січня 1952 року в селі Калмазово Кіровоградської області. Середню освіту отримав в середній школі Первомайського району Миколаївської області.

Перші кроки професійною стежкою Володимир Миколайович почав робити ще у 1972 році, коли вступив до Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування на спеціальність інженер-електрик. Допитливий юнак активно брався за будь-яку роботу.

На Канівську ГЕС, що стане йому рідною, Володимир Пшеничний прийшов у 1984 році. Перспективного спеціаліста взяли на посаду електромонтера електротехнічного цеху.

За 36 років роботи на станції Володимир Миколайович працював інженером групи релейного захисту ВРУ 110/330 кВ, інженером групи автоматики та інженером відділу технічного виробництва. А вже з 2001 року та донині Пшеничний обіймає посаду головного інженера філії «Канівська ГЕС».

За цей досить довгий період гідроенергетик досконало вивчив роботу та устаткування електростанції, адже під управлінням головного інженера знаходяться: виробничо-технічний сектор, оперативна служба, цех комп’ютерних технологій, релейного захисту та зв’язку, електротехнічний цех, турбінний цех та гідротехнічний цех. Трудовий колектив під керівництвом фахівця високого класу працює плідно та злагоджено.

Варто зазначити, що Володимир Миколайович має відзнаку Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, а також неодноразово, за віддану та сумлінну працю, отримував подяки та грамоти від Товариства та філії.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: