Все буде Україна!

Відбудова енергетичної інфраструктури: гідроенергетики долучилися до обговорення перспектив

Відбудова енергетичної інфраструктури: гідроенергетики долучилися до обговорення перспектив

24-06-2024
Уге
Які сучасні технології та інноваційні рішення, використані у Німеччині для енергетичного переходу, можуть бути впроваджені в Україні для підвищення ефективності та стабільності енергетичної мережі? Які кроки необхідно здійснити для інтеграції відновлюваних джерел енергії в українську енергетичну систему, враховуючи поточні виклики та обмеження? Як Німеччина планує підтримувати Україну в галузі енергетики, і які конкретні проєкти співпраці передбачені в найближчому майбутньому?

Відповіді на ці та інші питання шукали учасники фахової німецько-української онлайн-конференції «Відбудова критичної енергетичної інфраструктури та системи відновлюваної енергетики», участь у якій взяли фахівці Укргідроенерго. 

Захід, організований Німецько-Українською промислово-торговельною палатою (AHK Ukraine), зібрав провідних фахівців-енергетиків з обох країн для обговорення актуальних питань та обміну досвідом у відновленні та модернізації енергетичних систем.

Відкриваючи засідання, голова правління AHK UkraineРайнер Перау наголосив на важливості тісної співпраці між Німеччиною та Україною у відбудові критичної енергетичної інфраструктури. Він підкреслив, що обмін досвідом та інноваціями є ключовим фактором успішної реалізації проєктів, а також звернув увагу на необхідність залучення міжнародних інвестицій для підтримки енергетичних ініціатив в Україні. Він також зазначив, що співпраця у сфері відновлюваної енергетики є стратегічно важливою для обох країн, оскільки це сприяє стійкому розвитку та енергетичній безпеці.

«Війна в Україні триває вже більше двох років, що, в свою чергу, має відповідний вплив на енергетичну інфраструктуру. Росія намагається зруйнувати українську енергетику, наразі Україна втратила майже 50 відсотків потужностей з виробництва електроенергії. Ситуація доволі критична. Німеччина хоче передати Україні і обладнання і поділитися експертизою, німецький бізнес готовий сприяти відновленню критичної інфраструктури та ділитися рішеннями з децентралізації енергетичної системи», - наголосив РайнерПерау. 

Перша заступниця голови Держенергоефективності Марія Малая зазначила, що відновлення енергетичної інфраструктури України – це не просто технічне завдання, а місія з побудови більш стійкого майбутнього. Вона наголосила на важливості партнерства у цій сфері, щоб разом створити енергетичну систему, яка буде взірцем для всього світу.

«Сьогодні енергоефективність для України – не просто декларативні заяви, це – відповідь тій агресії та енергетичному терору, який ми відчуваємо з боку росії.  Від минулого тижня стартувала програма підтримки населення для встановлення сонячних електростанцій і теплових насосів. Також прийнято рішення про затвердження порядкувикористання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації. Сьогодні Україні, як ніколи, важлива підтримка наших партнерів і той досвід, який має Німеччина в енергоефективності і розвитку відновлюваної енергетики, стане обов’язково корисним і допоможе відновити Україну за принципом Energy efficiency first», -зазначила Марія Малая. 

Під час конференції особливу увагу приділено використанню сучасних технологій та інновацій для підвищення ефективності та стабільності енергетичної мережі. Учасники зустрічі наголосили, що ключ до майбутнього енергетичної незалежності України у повоєнний період лежить у використанні відновлюваних джерел енергії. 

Особливий акцент було зроблено на важливості міжнародного партнерства, яке допоможе впровадити передові технології та експертні знання. Це не просто технічний процес, а спільне зусилля з перетворення енергетичного ландшафту України на більш екологічний і надійний.

Одним із важливих моментів конференції стала презентація експортної ініціативи в області енергетики, організована Німеччиною. Учасники ознайомилися з досягненнями Німеччини у сфері енергетичного переходу, а також з можливостями співпраці у впровадженні передових технологій та практик. 

Особливу увагу було приділено поточним проєктаменергетичної інфраструктури в Україні. Обговорювалися їхній стан, тенденції та перспективи розвитку. Учасники конференції мали можливість дізнатися про успіхи та виклики, з якими стикається Україна у відновленні та модернізації своєї енергетичної системи.

Конференція стала важливою платформою для обміну знаннями та зміцнення співпраці між Україною та Німеччиною у сфері енергетики. Учасники висловили впевненість, що подібні заходи сприятимуть швидкому відновленню енергетичної інфраструктури України та її подальшому розвитку на основі сталих та екологічно чистих технологій.

Пресслужба Укргідроенерго

 

 

 

Поділитися: