Все буде Україна!

Відбулося чергове засідання наглядової ради Укргідроенерго

Відбулося чергове засідання наглядової ради Укргідроенерго

27-11-2019
26 листопада відбулося чергове засідання наглядової ради, на якому генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота представив звіт щодо фінансово-господарської діяльності Товариства за 9 місяців 2019 року.

«Фінплан Укргідроенерго був скорегований після першого півріччя, оскільки були збільшені фінансові надходження за електроенергію та відбулися деякі інші зміни. Тому повна картина буде більш зрозуміла у звіті за рік. Але вже зараз точно можу сказати, що всі наші інвестиційні програми будуть виконані на 100%. Ми це контролюємо: кожен тиждень доповідають усі станції, доповідає керівництво. Динаміка має зростаючий характер», – сказав Ігор Сирота.

На засіданні були присутні голова ради Валентин Гвоздій та члени – Стівен Лерд Уолш, Наталія Микольська, Олег Терлецький, Ольга Буславець, Валентина Кальніченко та Василь Шкураков.

«Однією з функцій наглядової ради згідно статуту і закону є постійний моніторинг виконання контракту генеральним директором. А також контроль виконання тих показників, що поставлені перед підприємством, – зазначив Валентин Гвоздій. - Компанія, в якій нам випала честь працювати, є якщо не найкращою, то однією з кращих державних, які прозорі, повністю прибуткові та розвиваються».

Серед інших питань, наглядова рада розглянула інформацію щодо роботи внутрішнього аудиту Товариства та поточні результати роботи Укргідроенерго в умовах нового ринку електроенергії.

«Ми сподівалися, що нова модель ринку буде працювати згідно із законом і ми не будемо мати викривлену ситуацію, що є на сьогоднішній день. Адже в законі сказано, що жоден сегмент ринку не повинен бути збитковим. На жаль, на сьогоднішній день це не відповідає дійсності, тому що незбитковим наразі є лише один сегмент – ринок на добу наперед. А у нас є збитковим, що не дивно, сегмент на балансуючому ринку. Також ми недоотримуємо кошти за надання допоміжних послуг, хоча виконуємо їх в повному обсязі. Наразі ми проходимо сертифікацію обладнання відповідно до постанови Кабінету Міністрів, після чого зможемо отримувати кошти за ці послуги. До кінця року сертифікація має бути завершена і ми будемо мати з цього сегменту додаткові надходження», – відзначив Ігор Сирота.

Заслухавши звіт генерального директора про результати діяльності компанії за 9 місяців поточного року, члени наглядової ради зазначили, що навіть в складних умовах роботи ринку електроенергії, компанії вдається виконувати поставлені перед нею завдання з виробництва, виконувати фінансовий план та інвестиційну програму, сплачувати податки та дивіденди в повному обсязі, а також забезпечувати ріст заробітної плати своїх працівників.

Так, член Наглядової ради Ольга Буславець з позицій значного досвіду роботи в енергетиці та на державній службі відзначила:

«За останні роки Укргідроенерго єдина генеруюча компанія (не враховуючи ті, що працюють за «зеленим» тарифом), яка будує нові і, що дуже важливо регулюючі (маневрені), генеруючі потужності, що вкрай важливо для забезпечення стійкості енергетичної системи та безпеки постання електроенергії споживачам. Незважаючи на ряд невирішених проблемних питань в новому ринку електричної енергії, зокрема непрацюючий на сьогодні ринок допоміжних послуг, зобов’язання по ПСО, невирішення питань боргів, Укргідроенерго продовжує ефективно працювати та стало розвиватися».

Також Ольга Анатоліївна висловила сподівання, що компанія успішно завершить реалізацію розпочатих проєктів.

Довідка: Наглядова рада Укргідроенерго була створена в цьому році в межах масштабної реформи корпоративного управління. Мета перетворень – побудова високоефективної операційної моделі ведення бізнесу. Кандидатури до ради обиралися шляхом прозорого та відкритого відбору. До складу Комітету з призначення входили представники міністерств, а також міжнародних організацій, серед яких ЄБРР, МВФ та МФК.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: