Все буде Україна!

Відомий американський мільярдер інвестує кошти в запуск інноваційної гідротурбіни

Відомий американський мільярдер інвестує кошти в запуск інноваційної гідротурбіни

21-04-2020
Засновник Microsoft Білл Гейтс підтримує розвиток новітніх технологій в гідроенергетиці, які можуть кардинально змінити способи використання води в якості поновлюваного джерела енергії та суттєво зменшити вплив на довкілля.

Венчурна компанія Білла Гейтса Breakthrough Energy Ventures спільно із Schneider Electric виділила 11 млн дол. в розвиток інноваційної гідротурбіни, яку розробляє Natel Energy.

Так, Natel Energy стверджує, що даний проєкт є одним із найважливіших на сьогоднішній день, оскільки нові турбіни будуть найбезпечнішими для навколишнього середовища, особливо для риб. Окрім того, вартість установки таких турбін більше ніж на 20 % менша від вартості звичайних турбін низьконапірних гідроелектростанцій. Це ще одна особливість, яка відрізняє даний проєкт від інших та збільшує його шанси на успіх.

Відомо, що в американському штаті Мен на малій гідроелектростанції вже запущено пілотний проєкт RHT, який забезпечує економічно ефективне виробництво електроенергії з мінімальним навантаженням на довкілля. Інноваційна гідротурбіна повністю забезпечує потреби школи та ресторану, а надлишки передає у загальну мережу.

Як зазначає венчурна компанія Breakthrough Energy Ventures, якби не вартісне будівництво і вплив на довкілля, гідроенергетика була б ідеальним джерелом відновлюваної енергії. Так, запатентована високоефективна гідроенергетична турбіна Natel Energy якраз успішно і вирішує ці дві проблеми: зменшує собівартість турбіни та є безпечною для навколишнього середовища. Окрім того, нові турбіни можуть використовуватись як і для модернізації існуючих станцій, так і для нових проєктів.

Вкладені кошти в розмірі 11 млн доларів Natel Energy використовуватиме для вдосконалення проєкту RHT.

 

Джерело: World-Energy, Daniel Kucher

Фото: Natel Energy

Поділитися: