Все буде Україна!

Вигнанці війни

Вигнанці війни

27-04-2022
Ранок 24 лютого для багатьох українців став чи не найжахливішим в житті. За мить люди подорослішали на кілька років, кожен прийняв особисте рішення, як бути далі. У кожного вони свої, але мрія одна у всіх.

Співробітниця Укргідроенерго Ірина милується рідною оселею і  щаслива, що повернулась! Напередодні виїхала з рідного міста в сусіднє село.  До батьків. Хотіли всі разом бути - так безпечніше і не настільки страшно. Але за кілька днів туди зайшли окупанти...

"Російські солдати ходили по хатах, влаштовували обшуки. Коли зайшли до нас, ледь серце не зупинилось... Як змогли виїхати, одразу втекли. Але там ще залишались люди, їм потрібні були ліки. Повернувшись додому, у вже звільнене село, організувала постачання медикаментів. Ми всі живі люди. Маємо допомагати один одному!"  - каже Ірина.

Незважаючи на власні труднощі, страх, розпач, врятувала людей і співробітниця Укргідроенерго Наталія. З родиною тікали від окупантів і по дорозі побачили дівчат, які бігли. Забрали з собою і всі разом врятувались.

"Так само можуть врятувати і когось з моїх знайомих,  улюблених колег.  Дуже за всіма сумувала. Вони мене підтримували, переживали.  Зараз, коли повернулась, саме на роботі приходжу до тями. Поруч моя друга родина.  Мій колектив", - ділиться Наталія.

Колеги не тільки підтримували, а і рятували. Допомагали дістатись додому, тим хто виїхав з рідної домівки і опинився в окупованих селах і містах.

"Коли ми з родиною ледве дістались через вщент зруйновану переправу. І перейшли до безпечного місця, як же я зраділа, коли побачила свого колегу. Він перевозив людей! Обіймалися, плакали!" - розповідає Юлія.

Відчуває підтримку співробітників і Ольга. Її війна загнала за кордон. Все заради дітей, сама, можливо б залишилась з чоловіком. Але...

"Дуже вдячна нашому підприємству та колективу за підтримку. Буквально в перші дні війни була нарахована велика премія, яка значно допомогла та надала впевненості в ці непрості часи. Я постійно перебуваю на зв’язку з колегами, відчуваю їхню підтримку та намагаюсь сама чимось їх підтримати", - каже Ольга.

Історій вигнанців війни багато в Україні. Хтось ділиться переживаннями, хтось поки тримає у собі. Але кожному хочеться якнайшвидше повернутись в рідні домівки, в красиву вільну країну.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте більше актуальних новин про діяльність компанії та галузі в нашому телеграм-каналі.

Читайте також:

Тепла зустріч з колективом Дністровської ГЕС

«Сьогодні любов і людяність мають бути вище амбіцій та гордині!» – Ігор Сирота

Крок за кроком кожен з нас своєю працею наближає перемогу нашої держави, - Ігор Сирота

Поділитися: