Все буде Україна!

Віктор Кучер: ДніпроГЕС чекає сучасна унікальна реконструкція автодорожнього переїзду

Віктор Кучер: ДніпроГЕС чекає сучасна унікальна реконструкція автодорожнього переїзду

27-11-2021
26 листопада на Дніпровській ГЕС відбулась робоча зустріч керівництва філії з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування.

Зокрема у зустрічі взяли участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Едуард Брутман, перший заступник Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Олександр Власюк, начальник запорізького району гідротехнічних споруд Анатолій Щабликін та головний архітектор проєкту майбутнього автодорожнього переїзду через греблю Юрій Лукашев.

Учасники обговорили план майбутньої реконструкції автодорожнього переїзду через греблю.

 «Сьогодні греблі майже 90 років, це унікальна споруда, яка довгий час була і залишається основною артерією міста, але автодорожній переїзд через гідротехнічні споруди вже вичерпав свій експлуатаційний строк. Споруда пережила складні часи, були реконструкції після війни, розширення автодорожнього переїзду у 1976-1978 роках. На сьогоднішній день ДніпроГЕС чекає сучасна унікальна реконструкція автодорожнього переїзду через гідротехнічні споруди», - зазначив директор Дніпровської ГЕС Віктор Кучер.

Головний архітектор проєкту представив  концептуальне рішення щодо проєктування нового дворівневого мосту через гідротехнічні споруди ДніпроГЕС. Згідно з концептуальним рішенням передбачено дворівневий автопереїзд через греблю з широкими пішохідними та велосипедними доріжками.

 «Завдяки майбутній реконструкції автодорожнього переїзду через греблю у місті вирішиться великий спектр питань, які хвилюють мешканців Запоріжжя. Дуже добре, що проєкт допоможе збереже свій початковий вигляд Дніпрогесу, оскільки це історична та архітектурна пам’ятка не лише для мешканців міста, а й України в цілому», - підкреслив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

Також у рамках візиту представники місцевих органів виконавчої влади та самоврядування ознайомились з ходом реконструкції на Дніпровській ГЕС, зокрема  гідроагрегатів №1, 2, 3,  та готовністю філії до осінньо-зимового періоду.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Читайте також:

Науково-технічна рада Укргідроенерго розглянула питання реконструкції автодорожнього переїзду через греблю ДніпроГЕС

На ДніпроГЕС завершено капітальний ремонт гідроагрегату №5

 

Фотогалерея

Поділитися: